Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/2006

Hedelmäinen jogurttikakku

Sahrami pilkuttaa raikkaan jogurttikakun pinnan.

(6–8:lle)

Poh­ja:

150 g Torp­pa­rin pik­ku­lei­piä (Sö­der­mans ba­ge­ri)

75 g voi­ta

Täy­te:

5 lii­va­te­leh­teä

5 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 sit­ruu­nan mehu

1 dl so­ke­ria

1/2 an­nos­pus­sia (noin 60 mg)

sah­ra­mia

Pääl­le:

1 ra­sia ana­nas­kir­si­koi­ta

puo­let tuo­rees­ta ana­nak­ses­ta

16 tum­maa vii­ni­ry­pä­let­tä

1 dl vet­tä

2 rkl val­kois­ta bal­sa­mi­coa

1 dl so­ke­ria

1. Mu­ren­na pik­ku­lei­vät ja li­sää sula voi. Pai­ne­le seos lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tun ir­to­poh­ja­vuo­an (hal­kai­si­ja noin 20 cm) poh­jal­le tiu­kak­si ker­rok­sek­si.

2. Vaah­do­ta ker­ma. Li­sää jo­gurt­ti, so­ke­ri ja sah­ra­mi.

3. Li­o­ta lii­vat­teet kyl­mäs­sä ve­des­sä. Pu­ris­ta lii­vat­teis­ta yli­mää­räi­nen vesi pois, liu­o­ta ne kuu­maan sit­ruu­na­me­huun ja li­sää ker­ma­se­ok­seen.

4. Ku­moa seos vuo­kaan ja pane vii­le­ään. An­na hyy­tyä vii­le­äs­sä 3–4 tun­tia.

5. Pane pan­nul­le vesi, bal­sa­mi­co ja so­ke­ri ja kei­tä seos sii­ra­pik­si. An­na jääh­tyä.

6. Puo­li­ta pes­tyt kir­sik­ka­to­maa­tit ja vii­ni­ry­pä­leet. Kuo­ri ja loh­ko ana­nas pa­loik­si. Yh­dis­tä he­del­mä­loh­kot sii­ra­pin se­kaan ja pane vii­le­ään.

7. Pois­ta jo­gurt­ti­kak­ku vuo­as­ta, nos­ta pääl­le osa he­del­mä­sii­ra­pis­ta ja tar­joa lop­pu sii­rap­pi eril­li­ses­tä as­ti­as­ta ka­kun kans­sa.

An­jo­vis­kak­ku sul­kee si­sään­sä myös ru­co­laa ja vih­re­ää par­saa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ