Koti ja Keittiö 04/2006
(6–8:lle)
Pohja:
150 g Torpparin pikkuleipiä (Södermans bageri)
75 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
5 dl turkkilaista jogurttia
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan mehu
1 dl sokeria
1/2 annospussia (noin 60 mg)
sahramia
Päälle:
1 rasia ananaskirsikoita
puolet tuoreesta ananaksesta
16 tummaa viinirypälettä
1 dl vettä
2 rkl valkoista balsamicoa
1 dl sokeria
1. Murenna pikkuleivät ja lisää sula voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle tiukaksi kerrokseksi.
2. Vaahdota kerma. Lisää jogurtti, sokeri ja sahrami.
3. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, liuota ne kuumaan sitruunamehuun ja lisää kermaseokseen.
4. Kumoa seos vuokaan ja pane viileään. Anna hyytyä viileässä 3–4 tuntia.
5. Pane pannulle vesi, balsamico ja sokeri ja keitä seos siirapiksi. Anna jäähtyä.
6. Puolita pestyt kirsikkatomaatit ja viinirypäleet. Kuori ja lohko ananas paloiksi. Yhdistä hedelmälohkot siirapin sekaan ja pane viileään.
7. Poista jogurttikakku vuoasta, nosta päälle osa hedelmäsiirapista ja tarjoa loppu siirappi erillisestä astiasta kakun kanssa.
Anjoviskakku sulkee sisäänsä myös rucolaa ja vihreää parsaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2