Koti ja Keittiö 06-07/07
600 g lampaan ulkofileetä tai paistia
1 pkt (250 g) halloumijuustoa
8 puista varrastikkua
Marinadi:
1 rkl soijakastiketta
2 rkl öljyä
2 tl kuivattua timjamia
2 rkl tuoretta oreganoa
2 laakerinlehteä murennettuna
2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
puolen sitruunan raastettu kuori ja mehu
Melonisalsa:
1 kg vesimelonia
1 vihreä chilipaprika
1 punasipuli
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
yhden limetin raastettu kuori ja mehu
ripaus rouhittua mustapippuria
1 rkl hunajaa
1. Kuutioi lampaanliha. Sekoita marinadi ja kääntele joukkoon lampaanlihakuutiot ja anna maustua jääkaapissa vähintään parin tuntia.
2. Valmista melonisalsa. Kuori meloni ja poista siemenet. Leikkaa meloni kuutioiksi. Halkaise chilipaprika, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita melonit, chilit ja sipulit varovasti keskenään. Lisää mausteet ja kääntele vielä varovasti. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
3. Kuutioi halloumijuusto. Pujota kylmässä vedessä liotettuihin puisiin varrastikkuihin vuorotellen lampaanlihaa ja halloumijuustoa. Grillaa kauttaaltaan kypsiksi. Kääntele vartaita varovasti, ettei halloumijuusto halkea.
4.Tarjoa melonisalsan kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2