Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 06-07/07

Halloumi-lammasvartaat ja melonisalsa

Kuutioi lampaanliha. Sekoita marinadi ja kääntele joukkoon lampaan­li­ha­kuutiot ja anna maustua jääkaapissa vähintään parin tuntia...

600 g lam­paan ul­ko­fi­lee­tä tai pais­tia

1 pkt (250 g) hal­lou­mi­juus­toa

8 puis­ta var­ras­tik­kua

Ma­ri­na­di:

1 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

2 rkl öl­jyä

2 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

2 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa

2 laa­ke­rin­leh­teä mu­ren­net­tu­na

2 maus­te­mit­taa rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

puo­len sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

Me­lo­ni­sal­sa:

1 kg ve­si­me­lo­nia

1 vih­reä chi­li­pap­ri­ka

1 pu­na­si­pu­li

1 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä raas­tet­tu­na

yh­den li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

ri­paus rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl hu­na­jaa

1. Kuu­ti­oi lam­paan­li­ha. Se­koi­ta ma­ri­na­di ja kään­te­le jouk­koon lam­paan­li­ha­kuu­ti­ot ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään pa­rin tun­tia.

2. Val­mis­ta me­lo­ni­sal­sa. Kuo­ri me­lo­ni ja pois­ta sie­me­net. Leik­kaa me­lo­ni kuu­ti­oik­si. Hal­kai­se chi­li­pap­ri­ka, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chili. Kuo­ri ja hie­non­na pu­na­si­pu­li. Se­koi­ta me­lo­nit, chi­lit ja si­pu­lit va­ro­vas­ti kes­ke­nään. Li­sää maus­teet ja kään­te­le vie­lä va­ro­vas­ti. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa en­nen tar­joi­lua.

3. Kuu­ti­oi hal­lou­mi­juus­to. Pu­jo­ta kyl­mäs­sä ve­des­sä li­o­tet­tui­hin pui­siin var­ras­tik­kui­hin vuo­ro­tel­len lam­paan­li­haa ja hal­lou­mi­juus­toa. Gril­laa kaut­taal­taan kyp­sik­si. Kään­te­le var­tai­ta va­ro­vas­ti, et­tei hal­lou­mi­juus­to hal­kea.

4.Tar­joa me­lo­ni­sal­san kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ