Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Grillileipä

1 1/4 dl vet­tä

3 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/2 tl kui­va­hii­vaa

1 tl suo­laa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Läm­mi­tä vesi 42-as­tei­sek­si. Li­sää se­kaan öl­jy.

2. Yh­dis­tä kes­ke­nään kui­vat ai­neet. Alus­ta seos läm­pi­mään ve­teen.

3. Vai­vaa tai­ki­na huo­lel­la.

4. Pei­tä kul­ho ja an­na tai­ki­nan nous­ta läm­pi­mäs­sä ak­sin­ker­tai­sek­si eli noin 30 mi­nuut­tia.

5. Jaa tai­ki­na jau­ho­te­tul­la lei­vin­pöy­däl­lä osiin ja lei­vo pa­lois­ta ohui­ta lei­pä­siä.

6. Kuu­men­na gril­li kes­ki­läm­pöi­sek­si, öl­jyä lei­pien pin­nat.

7. Si­pai­se pais­to­pin­taan öl­jyä ja pais­ta epä­suo­ral­la läm­möl­lä 5 mi­nuut­tia, öl­jyä pais­ta­ma­ton pin­ta ja kään­nä lei­vät. Pais­ta edel­leen 4–5 mi­nuut­tia.

8. Hal­kai­se lei­pä pi­tuus­suun­nas­sa ja nau­ti kei­ton ja esi­mer­kik­si pu­na­juu­ri­le­vit­teen kans­sa.

Vih­je! Voit käyt­tää myös puo­li­val­mii­ta pi­ta­lei­piä ja pais­taa ne lop­puun gril­lis­sä. Voit pais­taa lei­vät lie­del­lä pais­tin­pan­nul­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ