MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 9/2013
noin 16 kpl
2 dl tummaa riisijauhoa
2 ¾ dl maissijauhoja
1 dl sokeria
¼ tl suolaa
175 g margariinia
2 isoa munaa
2–3 rkl kylmää vettä
Täyte:
3–4 hapanta omenaa
1 tl kanelia
ripaus muskottia
3 rkl fariinisokeria
2 rkl perunajauhoja
Lisäksi:
pieniä alumiinivuokia
1. Sekoita jauhot, suola ja sokeri. Nypi joukkoon margariini.
2. Lisää munat yksitellen. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä kelmulla peitettynä hetki jääkaapissa.
3. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat kuutioiksi. Sekoita omenakuutioiden joukkoon mausteet ja perunajauhot.
4. Ota taikinasta 2/3 ja jaa se 16 osaan. Painele taikinapalat alumiinivuokien pohjalle ja reunoille.
5. Jaa omenatäyte piirasvuokiin.
6. Kauli loput taikinasta ohueksi levyksi ja ota siitä esimerkiksi juomalasilla pieniä pyörylöitä. Painele pyörylät piiraiden päälle. Nipistä reunat kiinni haarukan avulla.
7. Voitele piiraat munalla ja pistele haarukalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 15–20 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2