Koti ja keittiö 6-7/2011 SANNA KEKÄLÄINEN | KUVA ARTO VUOHELAINEN
4 pientä leipää
1 annos perustaikinaa
1 dl kalamata-oliiveja
1 dl viipaloituja aurinkotomaatteja
muutama rosmariininoksa
1/2 tl sormisuolaa, esim. Maldon
3–5 rkl oliiviöljyä
1. Jaa kerran kohotettu taikina neljään osaan.
2. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä noin 2 cm paksuiksi levyiksi. Nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Painele pintaan oliivit, tomaatit ja rosmariininoksat. Mausta suolalla ja öljyllä. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia.
Vinkki: Voit paistaa leivän grillissä. Voitele taikinapalat kevyesti öljyllä. Paista leipiä keskilämpöisessä grillissä noin viisi minuuttia. Käännä leivät ja laita oliivit, tomaatit ja yrtit paistetulle pinnalle. Voit lisätä myös parmesaanilastuja. Paista vielä noin 5 minuuttia tai kunnes leipä on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmistusaika: 15 min. + 1,5 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2