● 1 pellillinen
6 dl tomaattituoremehua
25 g tuorehiivaa
9-10 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 rkl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl kivettömiä oliiveja
1 1/2 rkl kuivattua timjamia
1 rkl karkeaa merisuolaa
1. Sekoita kulhossa yhteen kylmä tomaattimehu, hiiva ja jauhot. Sekoita taikinaa yleiskoneessa 10–15 minuuttia. Voit toki tehdä taikinan myös käsin.
2. Lisää 1 rkl suolaa ja jatka taikinan sekoittamista vielämuutamien minuuttien ajan. Kohota taikinaa liinan alla 60 minuuttia.
3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada siihen oliiviöljy. Levitä taikina pellin kokoiseksi levyksi käsin painellen ja venyttäen.
4. Halkaise oliivit ja painele ne sormin syvälle taikinaan. Ripottele päälle timjami. Kohota focacciaa vielä liinan alla 45 minuuttia.
5. Ripottele lopuksi focaccian päälle merisuola ja paista leipää 225-asteisessa uunissa, noin 30 minuuttia.
Vinkki! Voit leipoa focaccian myös veteen. Leivän pinnalle voit ripotella esim. tuoreyrttejä, fetajuustoa tai aurinkokuivattuja tomaatteja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2