Artikkeli

Focaccia

● 1 pel­lil­li­nen

6 dl to­maat­ti­tuo­re­me­hua

25 g tuo­re­hii­vaa

9-10 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl gra­ham­jau­ho­ja

1 rkl suo­laa

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1 dl ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

1 1/2 rkl kui­vat­tua tim­ja­mia

1 rkl kar­ke­aa me­ri­suo­laa

1. Se­koi­ta kul­hos­sa yh­teen kyl­mä to­maat­ti­me­hu, hii­va ja jau­hot. Se­koi­ta tai­ki­naa yleis­ko­nees­sa 10–15 mi­nuut­tia. Voit toki teh­dä tai­ki­nan myös kä­sin.

2. Li­sää 1 rkl suo­laa ja jat­ka tai­ki­nan se­koit­ta­mis­ta vie­lä­muu­ta­mien mi­nuut­tien ajan. Ko­ho­ta tai­ki­naa lii­nan al­la 60 mi­nuut­tia.

3. Vuo­raa uu­ni­pel­ti lei­vin­pa­pe­ril­la ja kaa­da sii­hen olii­vi­öl­jy. Le­vi­tä tai­ki­na pel­lin ko­koi­sek­si le­vyk­si kä­sin pai­nel­len ja ve­nyt­tä­en.

4. Hal­kai­se olii­vit ja pai­ne­le ne sor­min sy­väl­le tai­ki­naan. Ri­pot­te­le pääl­le tim­ja­mi. Ko­ho­ta fo­cac­ci­aa vie­lä lii­nan al­la 45 mi­nuut­tia.

5. Ri­pot­te­le lo­puk­si fo­cac­ci­an pääl­le me­ri­suo­la ja pais­ta lei­pää 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa, noin 30 mi­nuut­tia.

Vink­ki! Voit lei­poa fo­cac­ci­an myös ve­teen. Lei­vän pin­nal­le voit ri­po­tel­la esim. tuo­reyrt­te­jä, fe­ta­juus­toa tai au­rin­ko­kui­vat­tu­ja to­maat­te­ja.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ