Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2008

Fino-parme­saa­ni­ri­sotto

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja pidä kuumana...

1 l ka­na­lien­tä

100 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1 si­pu­li

1 iso val­ko­si­pu­lin­kyn­si

3 dl (220 g) ri­sot­to­rii­siä (esim. ar­bo­rio)

1 tl tim­ja­mia tai Pro­ven­ca­le-yrt­ti­se­os­ta

2 1/2 dl es­pan­ja­lais­ta, kui­vaa C.B. fi­noa (sher­ryn ta­paan val­mis­tet­tu juo­ma)

50 g raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

1. Kuu­men­na ka­na­lie­mi kie­hu­vak­si ja pidä kuu­ma­na.

2. Silp­pua si­pu­li ja val­ko­si­pu­li. Su­la­ta ras­va kat­ti­las­sa ja kuul­lo­ta si­pu­lit sii­nä.

3. Li­sää yrt­ti­maus­te ja rii­si ja kuu­men­na se­koit­ta­en, kun­nes rii­si on lä­pi­kuul­ta­vaa.

4. Li­sää vii­ni ja kuu­men­na koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes kaik­ki vii­ni on haih­tu­nut.

5. Pane se­kaan kuu­maa ka­na­lien­tä noin 1½ dl ker­ral­laan ja kuu­men­na se­koit­ta­en, kun­nes nes­te on imey­ty­nyt rii­siin. Li­sää lien­tä sa­maan ta­paan 1½ dl ker­ral­laan, kun­nes kaik­ki lie­mi on käy­tet­ty ri­so­ton val­mis­ta­mi­seen ja ri­so­ton ra­ken­ne on ker­mai­san peh­me­ää. Kaik­ki­aan ai­kaa ku­luu noin 25 mi­nuut­tia.

6. Nos­ta kat­ti­la si­vuun ja li­sää ri­sot­toon par­me­saa­ni­raas­te, se­koi­ta ja tar­joa sel­lai­se­naan tai vaik­ka pais­te­tun li­han tai ka­nan ja raik­kaan sa­laa­tin seu­ra­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ