Koti ja keittiö 12/2008
1 l kanalientä
100 g margariinia tai voita
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
3 dl (220 g) risottoriisiä (esim. arborio)
1 tl timjamia tai Provencale-yrttiseosta
2 1/2 dl espanjalaista, kuivaa C.B. finoa (sherryn tapaan valmistettu juoma)
50 g raastettua parmesaanijuustoa
1. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja pidä kuumana.
2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Sulata rasva kattilassa ja kuullota sipulit siinä.
3. Lisää yrttimauste ja riisi ja kuumenna sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa.
4. Lisää viini ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kaikki viini on haihtunut.
5. Pane sekaan kuumaa kanalientä noin 1½ dl kerrallaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä samaan tapaan 1½ dl kerrallaan, kunnes kaikki liemi on käytetty risoton valmistamiseen ja risoton rakenne on kermaisan pehmeää. Kaikkiaan aikaa kuluu noin 25 minuuttia.
6. Nosta kattila sivuun ja lisää risottoon parmesaaniraaste, sekoita ja tarjoa sellaisenaan tai vaikka paistetun lihan tai kanan ja raikkaan salaatin seurana.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2