Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2010

Feta-sienifrittata

Naposteltavaa coctail-kutsuille.

1 vuo­al­li­nen

8 mu­naa

½ dl mai­toa

½–3/4 tl suo­laa

200 g fe­ta­juus­toa

4–6 kei­tet­tyä pe­ru­naa

1 ra­sia (200 g) herk­ku­sie­niä

2 rkl öl­jyä

1–2 pu­na­si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Tar­joi­luun:

cock­tail­tik­ku­ja

ru­co­laa

1. Riko mu­nat kul­hoon, vat­kaa ra­ken­ne rik­ki ja se­koi­ta jouk­koon mai­to. Maus­ta suo­lal­la.

2. Kuu­ti­oi fe­ta­juus­to. Kuo­ri ja kuu­ti­oi kei­te­tyt pe­ru­nat.

3. Puh­dis­ta ja vii­pa­loi herk­ku­sie­net. Kuo­ri ja leik­kaa si­pu­lit ren­kaik­si. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja pais­ta herk­ku­sie­niä het­ki. Li­sää si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lit ja kään­te­le, kun­nes ne hie­man peh­me­ne­vät.

4. Ri­pot­te­le feta- ja pe­ru­na­kuu­ti­ot sekä sie­ni-si­pu­li­se­os lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun uu­ni­vuo­kaan (noin 20 x 30 cm). Kaa­da pääl­le mu­na­mas­sa ja maus­ta mus­ta­pip­pu­ril­la.

5. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes mas­sa on hyy­ty­nyt.

6. An­na jääh­tyä ja leik­kaa pa­loik­si. Ko­koa tik­ku­pa­loik­si cock­tail­tik­kui­hin ja ko­ris­te­le ru­co­lal­la.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min + pais­to­ai­ka 20 min.