Ohje neljälle
400 - 600 g vaaleaa kalaa nahattomana fileenä, esim. ahventa, kuhaa tai siikaa
6 keskikokoista perunaa
pala juuriselleriä (150 g)
1/2 fenkolia
2 rkl oliiviöljyä
8 dl vettä
2 - 3 rkl kalafondia
3 dl kuivaa valkoviiniä
6 - 8 valkopippuria
1 laakerinlehti
ripaus merisuolaa
Lisäksi:
2 - 3 rkl tuoretta kirveliä hienonnettuna
Tarjoiluun:
limeaiolia (ks. ohje reseptin lopusta)
1. Kuori ja paloittele perunat ja juuriselleri. Poista fenkolista uloimmat lehdet ja leikkaa se pitkittäin ohuiksi lohkoiksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvislohkot siinä kevyesti. Lisää vesi, fondi, viini ja pippurit ja laakerinlehti. Kiehauta seos ja anna kiehua hiljalleen 5 - 10 minuuttia.
3. Ripottele kalafileille merisuolaa ja lisää fileet kokonaisina tai parin sentin viipaleina keittoon. Alenna lämpötilaa ja anna hautua noin viisi minuuttia, kunnes kala on kypsää.
4. Tarjoa limeaiolin kera.
Nopea limeaioli:
Sekoita 2 dl kevytmajoneesia, 1 - 2 hienonnettua valkosipulinkynttä, 1 - 2 rkl limemehua ja 1 - 2 tl raastettua limenkuorta keskenään. Mausta seos lopuksi ripauksella suolaa ja mustapippuria. Limen voi myös korvata sitruunalla.
Vinkki! Voit maustaa aiolin vaihtoehtoisesti hienonnetuilla tuoreyrteillä, esimerkiksi persiljan, basilikan ja ruohosipulin sekoituksella (1 - 2 rkl/yrtti). Maustetut aiolit sopivat kalakeittojen lisukkeeksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2