6 dl vettä
1/2 tl merisuolaa
1 tuore fenkolipallukka
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl juustoraastetta (emmental, gruyere)
1 dl kuohukermaa tai
rasvatonta maitoa
1. Leikkaa fenkoli suikaleiksi. Säästä vihreät osat koristeeksi. Keitä suikaleet suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi.
2. Lisää valkoviini ja juustoraaste. Anna kiehua hiljalleen, kunnes juusto sulaa kuten fonduessa.
3. Vatkaa kerma ja sekoita keittoon juuri ennen tarjoilua. Vatkattu, kuumennettu rasvaton maito kuohkeuttaa myös keiton. Ripota pintaan loppu fenkoli.
Koti ja keittiö 3/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2