Artikkeli

Fenkoli-juustokeitto

6 dl vet­tä

1/2 tl me­ri­suo­laa

1 tuo­re fen­ko­li­pal­luk­ka

2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

2 dl juus­to­raas­tet­ta (em­men­tal, gru­ye­re)

1 dl kuo­hu­ker­maa tai

ras­va­ton­ta mai­toa

1. Leik­kaa fen­ko­li sui­ka­leik­si. Sääs­tä vih­re­ät osat ko­ris­teek­si. Kei­tä sui­ka­leet suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä peh­meik­si.

2. Li­sää val­ko­vii­ni ja juus­to­raas­te. An­na kie­hua hil­jal­leen, kun­nes juus­to su­laa ku­ten fon­du­es­sa.

3. Vat­kaa ker­ma ja se­koi­ta keit­toon juu­ri en­nen tar­joi­lua. Vat­kat­tu, kuu­men­net­tu ras­va­ton mai­to kuoh­keut­taa myös kei­ton. Ri­po­ta pin­taan lop­pu fen­ko­li.

Koti ja keit­tiö 3/2003