Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Vii­ni­suo­si­tus Sari Sirén

Fenkoli-flatbread ja karamellisoitu sipuli

Litteä leipä eli flatbread on pitsan sukulainen. Lastaa leivän päälle reilusti fenkolia, karamellisoitua sipulia ja juustoa.

1 iso tai 6 pie­neh­köä lei­pää

Poh­ja:

1 1/2  dl vet­tä

15 g tuo­re­hii­vaa

1 tl suo­laa

2 rkl öl­jyä

noin 3 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

2 fen­ko­lia

2 rkl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 an­nos ka­ra­mel­li­soi­tua si­pu­lia (oh­je al­la)

150 g vuo­hen­juus­toa

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

3 rkl hie­non­net­tu­ja cas­hew­päh­ki­nöi­tä

Ko­ris­teek­si:

ver­so­ja, ru­co­laa tai mui­ta rap­sa­koi­ta vih­rei­tä leh­tiä

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää suo­la, öl­jy ja du­rum­veh­nä­jau­hot. Alus­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si ja an­na sen ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

2. Leik­kaa fen­ko­lit ohuik­si loh­koik­si. Pais­ta ne gril­lis­sä tai pan­nul­la öl­jys­sä kyp­sik­si. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Kau­li tai­ki­nas­ta yk­si iso tai 2–6 pie­nem­pää poh­jaa. Ko­ho­ta noin 10 mi­nuut­tia.

4. Pais­ta 250-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la 7–15 mi­nuut­tia riip­pu­en lei­vän koos­ta. Voit myös pais­taa lei­vät gril­lis­sä tai pa­ri­la­pan­nul­la.

5. Lai­ta kyp­sil­le lei­pä­sil­le fen­ko­lia, ka­ra­mel­li­soi­tua si­pu­lia ja vuo­hen­juus­toa. Vii­meis­te­le par­me­saa­nil­la, päh­ki­näl­lä ja ru­co­lal­la. Tar­joa kuu­mi­na.

Vii­ni­suo­si­tus: Raik­kaan he­ruk­kai­nen, sit­ruk­si­nen ja hie­man maus­tei­nen Bar­ton & Gu­es­tier Rosé 2015, Rans­ka, 10,90 e.

Ka­ra­mel­li­soi­tu si­pu­li

8 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 tl ryp­si­öl­jyä

2 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

3 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 tl suo­laa

noin 1 dl vet­tä

1. Kuo­ri ja vii­pa­loi si­pu­lit. Pais­ta mie­dol­la läm­möl­lä pan­nul­la, kun­nes si­pu­li on peh­men­nyt.

2. Li­sää muut ai­neet ja se­koi­ta. An­na hau­tua vie­lä 10 mi­nuut­tia vä­lil­lä se­koit­ta­en.

Lue myös:

Pe­ko­ni­nen flatb­re­ad

Kuk­ka­kaa­li-fen­ko­li­keit­to

Bal­sa­mi­co­ka­ra­mel­li­soi­dut kas­s­ler­hamp­pa­rit ja fen­ko­li­co­les­law

Lue Myös

Keräkaa­li­mu­hennos

Milanolainen risotto

Artisokka-kaprsisalaatti

Keräkaa­li­mu­hennos

Milanolainen risotto

Artisokka-kaprsisalaatti

Paahdettu kyssäkaali ja vuohenjuusto

Feta-punajuuripiiras

Paahdettu kasvis-bulgursalaatti

Ranskalaiset omenaohukaiset

Karamellisoitua ananasta

Karamellisoidut omenat

Ranskalaiset omenaohukaiset

Karamellisoitua ananasta

Karamellisoidut omenat

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.