Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
Viinisuositus Sari Sirén
1 iso tai 6 pienehköä leipää
Pohja:
1 1/2 dl vettä
15 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
noin 3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 fenkolia
2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1 annos karamellisoitua sipulia (ohje alla)
150 g vuohenjuustoa
1 dl raastettua parmesaania
3 rkl hienonnettuja cashewpähkinöitä
Koristeeksi:
versoja, rucolaa tai muita rapsakoita vihreitä lehtiä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.
2. Leikkaa fenkolit ohuiksi lohkoiksi. Paista ne grillissä tai pannulla öljyssä kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kauli taikinasta yksi iso tai 2–6 pienempää pohjaa. Kohota noin 10 minuuttia.
4. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 7–15 minuuttia riippuen leivän koosta. Voit myös paistaa leivät grillissä tai parilapannulla.
5. Laita kypsille leipäsille fenkolia, karamellisoitua sipulia ja vuohenjuustoa. Viimeistele parmesaanilla, pähkinällä ja rucolalla. Tarjoa kuumina.
Viinisuositus: Raikkaan herukkainen, sitruksinen ja hieman mausteinen Barton & Guestier Rosé 2015, Ranska, 10,90 e.
Karamellisoitu sipuli
8 salottisipulia
2 tl rypsiöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
noin 1 dl vettä
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Paista miedolla lämmöllä pannulla, kunnes sipuli on pehmennyt.
2. Lisää muut aineet ja sekoita. Anna hautua vielä 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Lue myös:
Kukkakaali-fenkolikeitto
Balsamicokaramellisoidut kasslerhampparit ja fenkolicoleslaw
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2