Artikkeli

Fenkoli-appel­sii­ni­sa­laatti

Tämän salaatin voi tarjota myös tonnikalan kanssa.

1 roo­man­sa­laat­ti

1 lol­lo ros­so

1 pie­ni sa­laat­ti­fen­ko­li

1 pu­na­si­pu­li

pala kurk­kua

2 ap­pel­sii­nia

2 dl mus­tia olii­ve­ja

Si­nap­pi­kas­ti­ke:

1 dl ryp­si­öl­jyä

3 rkl ap­pel­sii­ni­me­hua

1 rkl so­ke­ria

1 tl si­nap­pia

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1. Revi sa­laa­tit, puh­dis­ta ja vii­pa­loi sa­laat­ti­fen­ko­li, kuo­ri ja pa­loit­te­le si­pu­li ja kurk­ku.

2. Kuo­ri ap­pel­sii­nit ja pois­ta niis­tä val­koi­nen osa tark­kaan. Leik­kaa ap­pel­sii­neis­ta ohui­ta vii­pa­lei­ta.

3. Aset­te­le ai­nek­set tar­joi­lu­kul­hoon. Kaa­da pääl­le huuh­do­tut ja va­lu­te­tut olii­vit.

4. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­neet ja kaa­da sa­laa­tin pääl­le juu­ri en­nen tar­joi­lua.

Vink­ki: Tä­män sa­laa­tin voi tar­jo­ta myös ton­ni­ka­lan kans­sa.

Koti ja keit­tiö 3/2003