Artikkeli

Espanjalainen kalavuoka

Leikkaa kala annospaloiksi ja hiero pintaan suolaa ja valkopippuria. Lado kalapalat öljyttyyn, laakeaan uunivuokaan...

500 g turs­ka- tai sei­fi­lee­tä

2 rkl öl­jyä

2 si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 sit­ruu­na

400 g to­maat­ti­murs­kaa

1 pur­jo

4 laa­ke­rin­leh­teä

ore­ga­noa ja per­sil­jaa

olii­vi­öl­jyä

Li­sä­nä:

kap­rik­sia

1. Leik­kaa kala an­nos­pa­loik­si ja hie­ro pin­taan suo­laa ja val­ko­pip­pu­ria. Lado ka­la­pa­lat öl­jyt­tyyn, laa­ke­aan uu­ni­vuo­kaan.

2. Silp­pua si­pu­li, val­ko­si­pu­li ja pur­jo. Pais­ta si­pu­lit kuu­mal­la pan­nul­la öl­jys­sä lä­pi­kuul­ta­vik­si. Li­sää to­maat­ti­murs­ka ja vii­pa­loi­tu sit­ruu­na sekä laa­ke­rin­leh­det.

3. Kaa­da to­maat­ti­se­os ka­la­pa­lo­jen pääl­le vuo­kaan ja kyp­sen­nä ruo­kaa 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa puo­li tun­tia.

4. Sak­si kyp­sän ruo­an pin­taan tuo­rei­ta yrt­te­jä, esim. ore­ga­noa. Li­sää kap­rik­set.

Koti ja keit­tiö 11/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ