Ohje on Helinä Hirvikorven kirjasta Linnan juhlat kautta aikojen
Kakkupohja:
150 g hienoksi jauhettua, kuorittua mantelia
200 g pölysokeria
5 munanvalkuaista
Täyte:
300 g suolatonta voita
4 rkl sokeria
1 kupillinen kermaa ja saman verran kahvia
100 g hyvin hienoksi hakattua, kuorittua mantelia
Koristeeksi:
pölysokeria ja uunipannussa paahdettuja mantelilastuja
1. Pölysokeri ja munanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja vatkaamista jatketaan vielä senkin jälkeen noin 20 minuuttia.
2. Vaahtoon lisätään kuoritut, kuivatut ja hienoksi jauhetut mantelit. Seos levitetään neljäksi neliön muotoiseksi kakkupohjaksi voidelluille ja perunajauhotetuille pelleille.
3. Neliöt kuivataan miedossa uuninlämmössä vaaleanruskeiksi. Neliöt irrotetaan hyvin varovasti ja ladotaan kerroksiksi, joiden väliin ja päälle sivellään ohuet kerrokset täytettä.
4. Täyte valmistetaan siten, että kerma ja sokeri kiehautetaan ja sekoitetaan vahvaan keitettyyn kahviin. Voi lisätään vähin erin koko ajan samaan suuntaan sekoittaen. Lopuksi lisätään mantelit.
5. Neliskulmaisen kakun pinta koristetaan sihdatulla pölysokerikerroksella ja reunoille painellaan paahdettuja manteleita.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2