4 kalkkunan rintafileetä
1 pieni purjosipuli
2 rkl öljyä
1 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 rkl silputtua tuoretta inkivääriä
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1 rkl punaista currytahnaa
1/2 tuore ananas tai 2 tlk (à 147 g) säilykeananasta
1 banaani
1 tlk säilykemandariineja
1–2 rkl makeaa soijakastiketta
1. Paloittele kalkkunan rinta- fileet. Kuori ja lohko sipulit.
2. Kuumenna öljy liedellä padassa. Ruskista siinä ensin kalkkunapaloja. Lisää sitten sipulilohkot ja mausteet. Alenna lämpöä ja kuullota muutaman minuutti.
3. Lisää pataan kookosmaito, vesi, murennettu liemikuutio ja currytahna. Kypsennä kannen alla, kunnes liha on täysin kypsää ja mureaa, noin 20 minuuttia.
4. Lisää pataan paloitellut ananas ja banaani sekä säilykemandariinit.
5. Mausta pata soijakastikkeella.
6. Tarjoile esimerkiksi basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.
Vinkki! Kalkkunan tilalla voit käyttää broileria.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2