Artikkeli

Eksoottinen kalkkunapata

Vinkki! Kalkkunan tilalla voit käyttää broileria.

4 kalk­ku­nan rin­ta­fi­lee­tä

1 pie­ni pur­jo­si­pu­li

2 rkl öl­jyä

1 tl jau­het­tua ka­ne­lia

1/2 tl jau­het­tua nei­lik­kaa

1 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1/2 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1 tlk (400 ml) koo­kos­mai­toa

1 dl vet­tä

1 kana- tai kas­vis­lie­mi­kuu­tio

1 rkl pu­nais­ta cur­ry­tah­naa

1/2 tuo­re ana­nas tai 2 tlk (à 147 g) säi­ly­ke­a­na­nas­ta

1 ba­naa­ni

1 tlk säi­ly­ke­man­da­rii­ne­ja

1–2 rkl ma­ke­aa soi­ja­kas­ti­ket­ta

1. Pa­loit­te­le kalk­ku­nan rin­ta- fi­leet. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit.

2. Kuu­men­na öl­jy lie­del­lä pa­das­sa. Rus­kis­ta sii­nä en­sin kalk­ku­na­pa­lo­ja. Li­sää sit­ten si­pu­li­loh­kot ja maus­teet. Alen­na läm­pöä ja kuul­lo­ta muu­ta­man mi­nuut­ti.

3. Li­sää pa­taan koo­kos­mai­to, vesi, mu­ren­net­tu lie­mi­kuu­tio ja cur­ry­tah­na. Kyp­sen­nä kan­nen al­la, kun­nes liha on täy­sin kyp­sää ja mu­re­aa, noin 20 mi­nuut­tia.

4. Li­sää pa­taan pa­loi­tel­lut ana­nas ja ba­naa­ni sekä säi­ly­ke­man­da­rii­nit.

5. Maus­ta pata soi­ja­kas­tik­keel­la.

6. Tar­joi­le esi­mer­kik­si bas­ma­ti- tai jas­mii­ni­rii­sin kans­sa.

Vink­ki! Kalk­ku­nan ti­lal­la voit käyt­tää broi­le­ria.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ