Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Dukkahilla maustettu vegesalaatti

Marokkolainen mausteseos antaa vegesalaattiin sen juuri oikean terän. Kasvissyöjätkin ilahtuvat tästä salaatista, sillä kikherneet pullistelevat proteiinia.

6 hoik­kaa naat­ti­pork­ka­naa

½ pie­ni kuk­ka­kaa­li

1 pie­ni ke­sä­kur­pit­sa

1 prk (290/175 g / n. 2 dl) kei­tet­ty­jä kik­her­nei­tä

3 rkl tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

3 rkl tuo­ret­ta leh­ti­per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

200 g fe­taa pa­la­na, ei kuu­ti­oi­na

3 rkl duk­ka­hia (oh­je al­la)

Kas­ti­ke

¾ dl olii­vi­öl­jyä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

½ tl suo­laa muu­ta­ma kier­ros kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

1. Kuo­ri tai raa­pu­ta pork­ka­nat. Ir­ro­ta kuk­ka­kaa­li pie­nik­si nu­puik­si. Leik­kaa ke­sä­kur­pit­sa hoi­kik­si lan­teik­si. Paah­da nii­tä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa n. 15 mi­nuut­tia tai kun­nes ne ovat na­pa­kan kyp­siä ja saa­neet hie­man vä­riä pin­taan­sa.

2. Tee kas­ti­ke. Se­koi­ta öl­jyyn sit­ruu­na­me­hu, hu­na­ja, suo­la ja chili. Se­koi­ta hy­vin.

3. Se­koi­ta kas­ti­ke, kas­vik­set, huuh­del­lut kik­her­neet ja yr­tit kes­ke­nään. Lai­ta tar­joi­lu­va­dil­le. Ri­pot­te­le pääl­le mu­rus­tel­tu feta ja duk­kah-maus­te­se­os.

Val­mis­tu­sai­ka: kyp­sen­nys 20 mi­nuut­tia + val­mis­tus 15 mi­nuut­tia.

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 14 e

Vii­ni­suo­si­tus: Puo­li­kui­va, run­saan he­del­mäi­nen ja sit­ruk­si­nen Je­kel Ries­ling 2014, Yh­dys­val­lat, 16,98 e, ti­laus­va­li­koi­ma.

Duk­kah

rei­lu 1 dl val­mis­ta se­os­ta

1 dl rou­hit­tua, kuo­rel­lis­ta man­te­lia

1 rkl see­sa­min­sie­me­niä

1 tl ko­ri­an­te­rin­sie­me­niä

1 tl suo­laa

1 tl so­ke­ria

1 tl jee­raa eli juus­to­ku­mi­naa

1. Paah­da man­te­li­rou­he kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la kau­niin vaa­le­an­rus­ke­ak­si. Li­sää jouk­koon see­sa­min- ja ko­ri­an­te­rin­sie­me­net. Jat­ka pais­ta­mis­ta vie­lä n. 30 se­kun­tia.

2. Ota pois lie­del­tä ja li­sää muut ai­neet. An­na jääh­tyä.

Huom. Lo­put duk­ka­his­ta voi käyt­tää vaik­ka­pa gril­la­tun li­han maus­ta­mi­seen.

Val­mis­tu­sai­ka: 5 mi­nuut­tia.

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 4 e