Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
6 hoikkaa naattiporkkanaa
½ pieni kukkakaali
1 pieni kesäkurpitsa
1 prk (290/175 g / n. 2 dl) keitettyjä kikherneitä
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
3 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
200 g fetaa palana, ei kuutioina
3 rkl dukkahia (ohje alla)
Kastike
¾ dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
rkl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
1. Kuori tai raaputa porkkanat. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Leikkaa kesäkurpitsa hoikiksi lanteiksi. Paahda niitä 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä ja saaneet hieman väriä pintaansa.
2. Tee kastike. Sekoita öljyyn sitruunamehu, hunaja, suola ja chili. Sekoita hyvin.
3. Sekoita kastike, kasvikset, huuhdellut kikherneet ja yrtit keskenään. Laita tarjoiluvadille. Ripottele päälle murusteltu feta ja dukkah-mausteseos.
Valmistusaika: kypsennys 20 minuuttia + valmistus 15 minuuttia.
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 14 e
Viinisuositus: Puolikuiva, runsaan hedelmäinen ja sitruksinen Jekel Riesling 2014, Yhdysvallat, 16,98 e, tilausvalikoima.
Dukkah
reilu 1 dl valmista seosta
1 dl rouhittua, kuorellista mantelia
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1. Paahda mantelirouhe kuivalla, kuumalla pannulla kauniin vaaleanruskeaksi. Lisää joukkoon seesamin- ja korianterinsiemenet. Jatka paistamista vielä n. 30 sekuntia.
2. Ota pois liedeltä ja lisää muut aineet. Anna jäähtyä.
Huom. Loput dukkahista voi käyttää vaikkapa grillatun lihan maustamiseen.
Valmistusaika: 5 minuuttia.
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 4 e
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ