Koti ja keittiö 8/2008
4 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoa
1/2 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Lisäksi:
6 Da capo -suklaapatukkaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl vaahtoutuvaa
vaniljakastiketta
50 g tummaa suklaata
1 tl margariinia tai voita
sokeria ja tummaa rommia maun mukaan
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi kevyesti nostellen.
3. Levitä taikina suorakaiteen muotoon uunipellille leivinpaperille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
4. Kumoa paistettu torttupohja pöydälle sokeroidulle leivinpaperille, poista uunissa ollut leivinpaperi varovasti tortun pohjasta ja anna jäähtyä liinan alla.
5. Valmista täyte. Vaahdota vaniljakastike.
6. Yhdistä keskenään maitorahka ja vaniljavaahto.
7. Pilko suklaapatukat rouheeksi ja sekoita 3/4 rouheesta täytteeseen. Maista, lisää sokeria ja halutessasi tilkka rommia.
8. Levitä täyte 3/4 kääretorttupohjalle ja kääri pitkältä sivulta alkaen rullalle leivinpaperia apuna käyttäen niin, että saumakohta jää tortun alapintaan.
9. Valmista kuorrutus. Paloittele tumma suklaa. Sekoita loput Da capo -rouheesta, suklaapalat ja vajaa teelusikallinen rasvaa. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä vesihauteessa tai mikrossa niin että suklaaseos sulaa.
10. Valele sulaa suklaaseosta kääretortun pinnalle, peitä torttu ilmavasti ja pane viileään mielellään 3–4 tunniksi ennen tarjoilua.
Vihje: Voit käyttää myös Pätkis-patukoita tai Marianne-karamellirouhetta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2