Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2008

Da capo -kääretorttu

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi...

4 mu­naa

1 dl so­ke­ria

1 1/2 dl veh­nä­jau­hoa

1/2 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

2 rkl kaa­ka­o­jau­het­ta

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Li­säk­si:

6 Da capo -suk­laa­pa­tuk­kaa

1 prk (250 g) mai­to­rah­kaa

1 dl vaah­tou­tu­vaa

va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

50 g tum­maa suk­laa­ta

1 tl mar­ga­rii­nia tai voi­ta

so­ke­ria ja tum­maa rom­mia maun mu­kaan

1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää ne vaah­toon sii­vi­län läpi ke­vy­es­ti nos­tel­len.

3. Le­vi­tä tai­ki­na suo­ra­kai­teen muo­toon uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

4. Ku­moa pais­tet­tu tort­tu­poh­ja pöy­däl­le so­ke­roi­dul­le lei­vin­pa­pe­ril­le, pois­ta uu­nis­sa ol­lut lei­vin­pa­pe­ri va­ro­vas­ti tor­tun poh­jas­ta ja an­na jääh­tyä lii­nan al­la.

5. Val­mis­ta täy­te. Vaah­do­ta va­nil­ja­kas­ti­ke.

6. Yh­dis­tä kes­ke­nään mai­to­rah­ka ja va­nil­ja­vaah­to.

7. Pil­ko suk­laa­pa­tu­kat rou­heek­si ja se­koi­ta 3/4 rou­hees­ta täyt­tee­seen. Mais­ta, li­sää so­ke­ria ja ha­lu­tes­sa­si tilk­ka rom­mia.

8. Le­vi­tä täy­te 3/4 kää­re­tort­tu­poh­jal­le ja kää­ri pit­käl­tä si­vul­ta al­ka­en rul­lal­le lei­vin­pa­pe­ria apu­na käyt­tä­en niin, et­tä sau­ma­koh­ta jää tor­tun ala­pin­taan.

9. Val­mis­ta kuor­ru­tus. Pa­loit­te­le tum­ma suk­laa. Se­koi­ta lo­put Da capo -rou­hees­ta, suk­laa­pa­lat ja va­jaa tee­lu­si­kal­li­nen ras­vaa. Läm­mi­tä se­os­ta mie­dol­la läm­möl­lä ve­si­hau­tees­sa tai mik­ros­sa niin et­tä suk­laa­se­os su­laa.

10. Va­le­le su­laa suk­laa­se­os­ta kää­re­tor­tun pin­nal­le, pei­tä tort­tu il­ma­vas­ti ja pane vii­le­ään mie­lel­lään 3–4 tun­nik­si en­nen tar­joi­lua.

Vih­je: Voit käyt­tää myös Pät­kis-pa­tu­koi­ta tai Ma­ri­an­ne-ka­ra­mel­li­rou­het­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ