Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 1-2/2016 

Churros

Espanjalainen aamu alkaa makeasti suklaaseen dipattavilla munkkimaisilla churroilla.

2 ½ dl vet­tä

100 g voi­ta

¼ tl suo­laa

2 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

3 mu­naa

Pais­ta­mi­seen:

6 dl ryp­si­öl­jyä

Pin­nal­le:

1 dl so­ke­ria

2 tl ka­ne­lia

Suk­laa­kas­ti­ke:

200 g tum­maa suk­laa­ta

2 dl kuo­hu­ker­maa

3 rkl vaa­le­aa sii­rap­pia

½ tl va­nil­ja­so­ke­ria

1. Val­mis­ta en­sin suk­laa­kas­ti­ke. Rou­hi suk­laa kul­hoon. Kie­hau­ta ker­ma kat­ti­las­sa ja kaa­da suk­laan pääl­le. Se­koi­ta, kun­nes suk­laa su­laa. Li­sää maus­teet.

2. Mit­taa vesi, voi ja suo­la kat­ti­laan. Kie­hau­ta seos. Li­sää jau­hot ja vat­kaa tai­ki­naa lie­del­lä vis­pi­läl­lä tai pal­lo­vat­kai­mel­la voi­mak­kaas­ti muu­ta­ma mi­nuut­ti, kun­nes tai­ki­nas­ta muo­dos­tuu pal­lo. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä.

3. Riko mu­nat kul­hoon ja vaah­do­ta ke­vy­es­ti. Kaa­da vaah­to eris­sä läm­pi­män tai­ki­nan jouk­koon sa­mal­la vat­ka­ten.

4. Lu­si­koi tai­ki­na täh­ti­tyl­lal­la va­rus­tet­tuun pur­so­tus­pus­siin.

5. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa noin 170 as­tei­sek­si. Öl­jy on riit­tä­vän kuu­maa, kun sii­hen pu­do­tet­tu tai­ki­na­pa­la nou­see heti pin­taan ja al­kaa rus­kis­tua sekä öl­jy kup­lia.

6. Pur­so­ta tai­ki­nas­ta öl­jyyn sor­men pak­sui­sia ja noin kym­me­nen sen­tin mit­tai­sia tan­ko­ja. Leik­kaa tai­ki­na poik­ki ai­na sak­sil­la. Pais­ta muu­ta­ma chur­ro ker­ral­laan mo­lem­min puo­lin kau­niin rus­keik­si. Nos­ta chur­rot rei­kä­kau­hal­la ta­lous­pa­pe­rin pääl­le va­lu­maan.

7. Kään­te­le tan­got ka­ne­li­so­ke­ri­se­ok­ses­sa ja tar­joa heti suk­laa­kas­tik­keen kera.

Lue Myös

Raikas hedelmäsalaatti

Raikas hedelmäsalaatti

Chilisuklaakakku

Raikas hedelmäsalaatti

Raikas hedelmäsalaatti

Chilisuklaakakku

Pekaanipähkinä-vohvelikeksit

Makeansuolaiset kanelipähkinät ja savupap­ri­ka­päh­kinät

Nutella-brookie

Kookos-chiavanukas

Shaksuka

Bahn mi -leivät

Kookos-chiavanukas

Shaksuka

Bahn mi -leivät

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2