MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 1-2/2016
2 ½ dl vettä
100 g voita
¼ tl suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 munaa
Paistamiseen:
6 dl rypsiöljyä
Pinnalle:
1 dl sokeria
2 tl kanelia
Suklaakastike:
200 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
3 rkl vaaleaa siirappia
½ tl vaniljasokeria
1. Valmista ensin suklaakastike. Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää mausteet.
2. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan. Kiehauta seos. Lisää jauhot ja vatkaa taikinaa liedellä vispilällä tai pallovatkaimella voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
3. Riko munat kulhoon ja vaahdota kevyesti. Kaada vaahto erissä lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.
4. Lusikoi taikina tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin.
5. Kuumenna öljy kattilassa noin 170 asteiseksi. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja alkaa ruskistua sekä öljy kuplia.
6. Pursota taikinasta öljyyn sormen paksuisia ja noin kymmenen sentin mittaisia tankoja. Leikkaa taikina poikki aina saksilla. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
7. Kääntele tangot kanelisokeriseoksessa ja tarjoa heti suklaakastikkeen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2