KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 9/2012
4 annosta
6 Rosamunda-perunaa
1 ½ tl sormisuolaa
½ tl chilijauhetta
Uppopaistamiseen:
öljyä
Harissamajoneesi:
2 dl hyvää majoneesia,
mielellään itse tehtyä
1 ½ rkl harissatahnaa
1 rkl sitruunamehua
1. Sekoita harissamajoneesin ainekset keskenään. Nosta majoneesi maustumaan jääkaappiin perunoiden valmistamisen ajaksi.
2. Kuori perunat ja leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet tämän jälkeen pitkiksi ja ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi. Huuhtele perunat kylmällä vedellä ja taputtele huolella kuivaksi talouspaperilla.
3. Lämmitä öljy valurauta- tai paksupohjaisessa padassa. Friteeraa perunat kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla noin 5 minuuttia ja toisella kerralla kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
4. Nosta perunat reikäkauhalla kattilasta ja valuta kuivaksi talouspaperin päällä. Mausta sormisuolalla ja chilijauheella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2