Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 03/07

Chili-cheddarsämpylät

(14–16 kpl)

2 1/2 dl vet­tä

20 g hii­vaa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 1/2 rkl hu­na­jaa

3/4 tl suo­laa

5 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/2 dl ruis­jau­ho­ja

100 g ched­dar­juus­toa raas­tet­tu­na

1–1 1/2 tl vih­re­ää tai pu­nais­ta chi­li­tah­naa

1. Mu­ren­na hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää hu­na­ja, suo­la ja öl­jy.

2. Li­sää jau­hot vä­hin erin ja vai­vaa tai­ki­naa huo­lel­li­ses­ti noin 10 mi­nuut­tia.

3. Nos­ta­ta tai­ki­naa pei­tet­ty­nä läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa noin puo­li­tois­ta tun­tia.

4. Vai­vaa tai­ki­naan raas­tet­tu juus­to ja chi­li­tah­na.

5. Lei­vo tai­ki­nas­ta pöt­kö ja leik­kaa sii­tä noin 14 pa­laa. Pyö­rit­te­le pa­lat ha­lu­tes­sa­si pyö­reik­si säm­py­löik­si ja nos­ta ne sit­ten uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Pei­tä lii­nal­la ja an­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sik­si eli noin puo­li tun­tia.

6. Pais­ta säm­py­lät kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa, kau­niin kul­lan­kel­tai­sik­si eli noin 15 mi­nuut­tia.

7. Tar­joa säm­py­lät tuo­rei­na esi­mer­kik­si to­maat­ti- tai kas­vis­so­se­kei­ton seu­ra­na.