1 kypsä tuore ananas
1 punainen chilipalko
1/2 rkl voita tai margariinia
2 rkl ruokokidesokeria
Tarjoiluun:
3 dl maustamatonta jogurttia tai valutettua luonnonjogurttia
1. Jos käytät tavallista luonnonjogurttia, laita se suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen ja valuta puoli tuntia.
2. Poista ananaksesta kova kanta ja vihreä yläosa. Halkaise hedelmä ja leikkaa neljään osaan. Poista kustakin lohkosta puinen keskiosa ja leikkaa hedelmäliha sitten irti kuorestaan. Lohko ananas reiluiksi paloiksi.
3. Halkaise chilipalko ja poista siitä kaikki siemenet. Hienonna chili.
4. Sulata voi pannussa ja kuullota chilisilppu. Lisää ananaslohkot ja sokeri. Paista kovalla lämmöllä muutama minuutti.
5. Nosta kuumat ananakset jälkiruokalautasille. Tarjoile lisäksi valutettua jogurttia.
Chiliananas:
Tuoreesta ananaksesta saa jännittävän jälkiruoan, kun mausteena on chili. (Ohje ja kuvausjärjestelyt Elina Jyväs)
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2