Artikkeli

Chiliananas

Jos käytät tavallista luonnonjogurttia, laita se suoda­tin­pa­pe­rilla vuorattuun kahvin­suo­dat­timeen ja valuta puoli tuntia. Poista ananaksesta...

1 kyp­sä tuo­re ana­nas

1 pu­nai­nen chi­li­pal­ko

1/2 rkl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 rkl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

Tar­joi­luun:

3 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia tai va­lu­tet­tua luon­non­jo­gurt­tia

1. Jos käy­tät ta­val­lis­ta luon­non­jo­gurt­tia, lai­ta se suo­da­tin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun kah­vin­suo­dat­ti­meen ja va­lu­ta puo­li tun­tia.

2. Pois­ta ana­nak­ses­ta kova kan­ta ja vih­reä ylä­o­sa. Hal­kai­se he­del­mä ja leik­kaa nel­jään osaan. Pois­ta kus­ta­kin loh­kos­ta pui­nen kes­ki­o­sa ja leik­kaa he­del­mä­li­ha sit­ten ir­ti kuo­res­taan. Loh­ko ana­nas rei­luik­si pa­loik­si.

3. Hal­kai­se chi­li­pal­ko ja pois­ta sii­tä kaik­ki sie­me­net. Hie­non­na chili.

4. Su­la­ta voi pan­nus­sa ja kuul­lo­ta chi­li­silp­pu. Li­sää ana­nas­loh­kot ja so­ke­ri. Pais­ta ko­val­la läm­möl­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti.

5. Nos­ta kuu­mat ana­nak­set jäl­ki­ruo­ka­lau­ta­sil­le. Tar­joi­le li­säk­si va­lu­tet­tua jo­gurt­tia.

Chi­li­a­na­nas:

Tuo­rees­ta ana­nak­ses­ta saa jän­nit­tä­vän jäl­ki­ruo­an, kun maus­tee­na on chili. (Oh­je ja ku­vaus­jär­jes­te­lyt Eli­na Jy­väs)