Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01/07

Cassis-suklaamousse

Koristele ennen tarjoilua esim. vadelmilla ja rouhitulla pistaasilla, seurana voit tarjota kermavaahtoa tai jäätelöä.

150 g ta­lous­suk­laa­ta

3 rkl vah­vaa kah­via

1 kel­tu­ai­nen

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

100 g Ku­nin­ga­tar-tuo­re­juus­to­kas­vis­ras­va­val­mis­tet­ta (Rai­sio)

1 1/2 dl kuo­hu­ker­maa

2 1/2 rkl hy­vää mus­ta­he­ruk­ka­li­köö­riä

Ko­ris­te­luun:

rou­hit­tu­ja pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

va­del­mia

Cas­sis-suk­laa­mous­se

1. Pane kul­hoon kah­vi ja pa­loi­tel­lut suk­laat. Kuu­men­na se­os­ta mie­dol­la läm­möl­lä mik­ros­sa, kun­nes suk­laa su­laa. An­na jääh­tyä het­ken.

2. Li­sää kel­tu­ai­nen, so­ke­ri ja mus­ta­he­ruk­ka­li­köö­ri.

3. Vat­kaa toi­ses­sa kul­hos­sa tuo­re­juus­to ja ker­ma ke­vy­ek­si vaah­dok­si ja yh­dis­tä seos suk­laa­se­ok­seen.

4. An­nos­te­le tar­joi­lu­as­ti­oi­hin ja nos­ta pei­tet­ty­nä vii­le­ään vä­hin­tään kol­mek­si tun­nik­si.

5. Ko­ris­te­le en­nen tar­joi­lua esim. va­del­mil­la ja rou­hi­tul­la pis­taa­sil­la, seu­ra­na voit tar­jo­ta ker­ma­vaah­toa tai jää­te­löä.