Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Briejuusto-kasvispiirakka

Nypi vehnäjauhot ja rasva keskenään. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele se voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille...

Poh­ja:

125 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

1 nip­pu par­sa­kaa­lia

puo­li­kas ke­sä­kur­pit­sa

1 pap­ri­ka

200 g brie­juus­toa

2 dl ruo­ka­ker­maa

2 mu­naa

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

1 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

1 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 dl juus­to­raas­tet­ta

1. Nypi veh­nä­jau­hot ja ras­va kes­ke­nään. Li­sää vesi ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si. Kau­li tai­ki­na ohu­ek­si le­vyk­si ja pai­ne­le se voi­del­lun ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Vuo­raa reu­nat fo­li­o­sui­ka­leil­la ja esi­pais­ta poh­jaa uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

2. Pa­loit­te­le par­sa­kaa­li ja kei­tä ku­kin­to­ja noin 5 mi­nuut­tia. Va­lu­ta ja jääh­dy­tä.

3. Leik­kaa ke­sä­kur­pit­sa rei­luik­si pa­loik­si. Hal­kai­se pap­ri­ka, pois­ta kan­ta ja sie­me­net ja leik­kaa pap­ri­ka rei­luik­si kuu­ti­oik­si. Vii­pa­loi brie­juus­to.

4. Pois­ta fo­li­ot pii­ras­vuo­as­ta. Lado kas­vik­sia ja brie­juus­to­vii­pa­lei­ta ker­rok­sit­tain esi­pais­te­tun pii­ras­poh­jan pääl­le.

5. Se­koi­ta ker­maan mu­nat, hie­non­net­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si ja yr­tit. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Kaa­da seos vuo­kaan kas­vis­ten pääl­le.

6. Ri­pot­te­le pin­nal­le juus­to­raas­te ja pais­ta pii­ras­ta vie­lä 25–30 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt ja kas­vik­set kyp­siä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ