Koti ja Keittiö 6-7/2006
Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 nippu parsakaalia
puolikas kesäkurpitsa
1 paprika
200 g briejuustoa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl juustoraastetta
1. Nypi vehnäjauhot ja rasva keskenään. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele se voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Vuoraa reunat foliosuikaleilla ja esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
2. Paloittele parsakaali ja keitä kukintoja noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
3. Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja leikkaa paprika reiluiksi kuutioiksi. Viipaloi briejuusto.
4. Poista foliot piirasvuoasta. Lado kasviksia ja briejuustoviipaleita kerroksittain esipaistetun piiraspohjan päälle.
5. Sekoita kermaan munat, hienonnettu valkosipulinkynsi ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan kasvisten päälle.
6. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista piirasta vielä 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kasvikset kypsiä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2