MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 5/2013
1 pannullinen, noin 30 palaa
7 dl maitoa
25 g hiivaa
2 ½ dl tattarijauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 prk (120 g) smetanaa
3 munaa
1 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
Katkaraputäyte:
400 g katkarapuja
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
2–3 rkl hienonnettua ruoho-
sipulia
1 punasipuli hienonnettuna
ripaus valkopippuria
tilkka sitruunamehua
ripaus chilijauhetta
Tarjoiluun:
1–2 limeä
tuoretta tilliä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon jauhot. Kohota seosta noin puoli tuntia, kunnes se kuplii.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset, smetana ja suola taikinaan. Lisää sulatettu voi.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa 200–225 asteessa noin 20–25 minuuttia.
5. Leikkaa pannukakku annospaloiksi tai ota siitä muotilla paloja.
6. Valmista katkaraputäyte. Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita majoneesi ranskankermaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita kunkin pannukakkupalan päälle lusikallinen katkaraputahnaa juuri ennen tarjoilua.
7. Leikkaa lime pituussuuntaan neljään osaan ja viipaloi lohkot. Koristele cocktailpalat pienellä limeviipaleella ja tillillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2