Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 1-2/2013

Bataattirieskat

Rapeaksi paistettujen bataat­ti­ries­kojen päälle sipaistu voinokare takaa makunautinnon.

8 kpl

400 g ba­taat­tia

2 ka­nan­mu­naa

1 tl suo­laa

2 dl oh­ra­jau­ho­ja

2 dl säm­py­lä­jau­ho­ja

1. Kuo­ri ja pil­ko ba­taa­tit. Kei­tä ne vä­häs­sä ve­des­sä kyp­sik­si. So­seu­ta ja not­kis­ta hie­man kei­tin­ve­del­lä. Li­sää jääh­ty­nee­seen so­see­seen ka­nan­mu­nat, suo­la ja jau­hot.

2. Nos­te­le peh­meä tai­ki­na kah­dek­saan ta­sa­ko­koi­seen ka­saan lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le. Ta­put­te­le ka­sat jau­ho­te­tuil­la kä­sil­lä ohuik­si ries­koik­si.

3. Pis­te­le pin­taan rei­kiä haa­ru­kal­la. Pais­ta 250-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 15 mi­nuut­tia. Tar­joa läm­pi­mi­nä.

Vink­ki: Ries­kat mais­tu­vat par­hail­ta vas­ta­pais­tet­tui­na. Ne voi­daan myös pa­kas­taa heti tuo­rei­na.