Artikkeli

Basilika-voipesto ja pasta

Vinkki! Ruokalajin voimakkuutta voit itse säädellä. Jos haluat pastasta vahvan makuista, lisää kaikki pesto. Vähempikin määrä riittää antamaan vihreän värin ja täyteläisen maun.

2 ruuk­kua ba­si­li­kaa

1 1/4 dl olii­vi­öl­jyä

2 rkl pin­jan­sie­me­niä

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

suo­laa

1 1/2 dl vas­ta­raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

2 rkl vas­ta­raas­tet­tua pe­co­ri­no-juus­toa

2 rkl kuu­maa vet­tä

50 g peh­me­ää voi­ta

Li­säk­si: 500 g ku­vi­o­pas­taa

1. Revi ba­si­li­kan­leh­det te­ho­se­koit­ti­meen. Li­sää öl­jy, pin­jan­sie­me­net ja sil­pu­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

2. Li­sää suo­la, juus­to­raas­teet, kuu­ma vesi ja peh­meä voi. Se­koi­ta ta­sai­sek­si kas­tik­keek­si ja li­sää kyp­säk­si kei­tet­tyyn pas­taan.

Vink­ki! Ruo­ka­la­jin voi­mak­kuut­ta voit it­se sää­del­lä. Jos ha­lu­at pas­tas­ta vah­van ma­kuis­ta, li­sää kaik­ki pes­to. Vä­hem­pi­kin mää­rä riit­tää an­ta­maan vih­re­än vä­rin ja täy­te­läi­sen maun.