MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 6–7/2015
4–6 annosta
1 dl sokeria
1 dl vettä
9 dl tuoreita vadelmia tai kotimaisia pakastevadelmia
1 ½ dl glukoosisiirappia
1 rkl limen mehua
2 rkl vadelmalikööriä
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettua
2 valkuaista ½ dl sokeria
1. Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa. Lisää vadelmat sokeriliemeen ja soseuta tasaiseksi. Sekoita glukoosisiirappi, limen mehu ja likööri marjaseokseen.
2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita marjaseoksen joukkoon. Laita sorbettimassa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä noin puoli tuntia. Voit myös pakastaa sorbettimassaa kulhossa kuusi tuntia ja sekoittaa seosta muutaman kerran pakastamisen alkuvaiheessa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2