Artikkeli

Basilika-sitruunasorbetti

4 - 6 an­nos­ta

2 dl vet­tä

2 dl so­ke­ria

2 dl sit­ruu­na­me­hua (noin 3 sit­ruu­naa)

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2 - 3 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

1 rkl sit­ruu­na­li­köö­riä

2 val­ku­ais­ta

1. Kuu­men­na vet­tä ja so­ke­ria kat­ti­las­sa kun­nes so­ke­ri su­laa. An­na so­ke­ri­lie­men jääh­tyä kun­nol­la.

2. Li­sää lie­meen sit­ruu­na­me­hu, raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri, ba­si­li­ka­silp­pu ja li­köö­ri.

3. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si ja kään­te­le sor­bet­ti­poh­jaan.

4. Käyn­nis­tä jää­te­lö­ko­ne ja kaa­da seos ko­nee­seen. An­na ko­neen käy­dä noin puo­li tun­tia. Kaa­da sor­bet­ti pit­kä­no­mai­seen vuo­kaan ja jää­dy­tä vie­lä 1 - 2 tun­tia pa­kas­ti­mes­sa.

Il­man jää­te­lö­ko­net­ta: Jää­dy­tä maus­tet­tua so­ke­ri­lien­tä en­sin pa­kas­ti­mes­sa noin tun­nin ajan ja li­sää vaah­do­te­tut val­ku­ai­set vas­ta sit­ten mas­san jouk­koon. Pa­kas­ta vie­lä 3 - 4 tun­tia ja se­koi­ta sor­bet­ti­mas­saa ai­na tun­nin vä­lein, jot­ta sii­tä tu­lee

kuoh­kea.