4 - 6 annosta
2 dl vettä
2 dl sokeria
2 dl sitruunamehua (noin 3 sitruunaa)
yhden sitruunan raastettu kuori
2 - 3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 rkl sitruunalikööriä
2 valkuaista
1. Kuumenna vettä ja sokeria kattilassa kunnes sokeri sulaa. Anna sokeriliemen jäähtyä kunnolla.
2. Lisää liemeen sitruunamehu, raastettu sitruunankuori, basilikasilppu ja likööri.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele sorbettipohjaan.
4. Käynnistä jäätelökone ja kaada seos koneeseen. Anna koneen käydä noin puoli tuntia. Kaada sorbetti pitkänomaiseen vuokaan ja jäädytä vielä 1 - 2 tuntia pakastimessa.
Ilman jäätelökonetta: Jäädytä maustettua sokerilientä ensin pakastimessa noin tunnin ajan ja lisää vaahdotetut valkuaiset vasta sitten massan joukkoon. Pakasta vielä 3 - 4 tuntia ja sekoita sorbettimassaa aina tunnin välein, jotta siitä tulee
kuohkea.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2