Koti ja keittiö 4/2010
noin 12 palaa
Pohja:
250 g suklaakeksejä (esim. Digestive)
100 g voita
Täyte:
1 tlk (397 g) sokeroitua maitotiivistettä
eli kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
1 rkl cappuccino-pikakahvijauhetta (esim. Nescafé)
3–4 banaania
3 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
100 g tummaa suklaata
1. Laita avaamaton maitotiivistetölkki kattilaan ja lisää vettä niin, että tölkki peittyy kokonaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 3 tuntia. Lisää kattilaan vettä keittämisen aikana. Ota tölkki kattilasta ja anna jäähtyä. Avaa tölkki. Sisus on muuttunut toffeemaiseksi seokseksi.
2. Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita voisulaan. Painele seos halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Kaada maitotölkin sisus piirakkapohjalle. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
4. Vaahdota kerma. Mausta tomusokerilla ja pikakahvijauheella. Levitä piiraspohjalle.
5. Viipaloi banaanit ja pirskottele niille sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Nosta viipaleet tortun päälle.
6. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hieman. Koristele torttu pirskottelemalla sulaa suklaata raidoiksi tai täpliksi kerman päälle.
Vinkki! Jos säilytät piirasta pidempään, laita pohjalle ensin banaanit ja sitten kermavaahto.
Valmistusaika: 30 min + keittämiseen,
paistamiseen ja hyytymiseen noin 4 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2