Artikkeli

Avokado-perunasalaatti

6 kes­ki­ko­kois­ta pe­ru­naa (kiin­teä la­ji­ke)

2 kyp­sää avo­ka­doa

1 sit­ruu­nan pu­ris­tet­tu mehu ja raas­tet­tu kuo­ri

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

hie­no­ja­kois­ta me­ri­suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1 ra­sia her­neen­ver­so­ja tai voi­lei­päk­ras­sia

1. Kuo­ri pe­ru­nat ja kei­tä ne kyp­sik­si höy­rys­sä. Leik­kaa kyp­sät pe­ru­nat loh­koik­si.

2. Kuo­ri avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Leik­kaa he­del­mä­li­ha kuu­ti­oik­si ja pirs­kot­te­le pääl­le sit­ruu­nan­me­hua tum­mu­mi­sen es­tä­mi­sek­si.

3. Nos­te­le tar­joi­lu­kul­hoon ker­rok­sit­tain avo­ka­doa ja pe­ru­noi­ta. Se­koi­ta sit­ruu­nan mehu ja raas­tet­tu kuo­ri, olii­vi­öl­jy, suo­la ja pip­pu­ri. Va­lu­ta kas­ti­ke avo­ka­doil­le ja pe­ru­noil­le.

4. Ko­ris­te­le tuo­reil­la her­neen­ver­soil­la tai voi­lei­päk­ras­sil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ