Koti ja keittiö 9/2010 Mari Harjula Kuvat Arto Vuohelainen
4 annosta
1 ruukku friseesalaattia
1 ruukku lollorossoa tai rucolaa
1 rasia (250 g) miniluumu-
tomaatteja
puolikas kurkku
1 tlk artisokansydämiä
1 dl kalamataoliiveja
2–3 rkl pieniä kapriksia
noin 3 rkl salaattisiemensekoitusta (kurpitsan-, auringonkukan- ja pinjansiemeniä)
3 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl vaalea balsamiviini-
etikkaa
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
1. Revi salaatit sopiviksi suupaloiksi. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Valuta artisokansydämet ja leikkaa ne kahtia. Valuta oliivit ja kaprikset.
2. Paahda siemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
3. Sekoita salaatin ainekset keskenään sekaisin. Sekoita öljy, viinietikka, mustapippuri ja suola keskenään. Pirskota kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
Valmistusaika: noin 15 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2