Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 10/2013

Arancini-pallot

Jos risottoa jää yli, niin tee siitä italialaisten tapaan ihania arancini-palloja. Kullankeltaisten palleroiden sisältä löytyy mehevä risotto, jonka ytimessä on vielä juustoinen yllätys.

noin 12 kpl

noin 4 ½ dl kei­tet­tyä,

kyl­mää ri­sot­toa

1 ka­nan­mu­na

1 kel­tu­ai­nen

Täy­te:

1 pkt (125 g) moz­za­rel­laa

Lei­vit­tä­mi­seen:

noin 2 dl veh­nä­jau­ho­ja

(sor­mi)suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 ka­nan­mu­naa

noin 2 dl korp­pu­jau­ho­ja

Pais­ta­mi­seen:

1 l olii­vi­öl­jyä

1. Leik­kaa juus­to pie­nik­si pa­loik­si. Muo­toi­le kos­tu­te­tuin kä­sin ri­so­tos­ta noin pin­gis­pal­lon ko­koi­sia pal­lo­ja. Su­jau­ta jo­kai­sen si­sään moz­za­rel­la­pa­la si­ten, et­tei juus­toa jää nä­ky­viin.

2. Val­mis­ta lei­vi­tys. Maus­ta jau­hot suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Lai­ta ne laa­ke­al­le lau­ta­sel­le. Riko toi­sel­le lau­ta­sel­le mu­nat ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Mit­taa kol­man­nel­le lau­ta­sel­le korp­pu­jau­hot.

3. Pyö­rit­te­le ri­sot­to­pal­lot en­sin veh­nä­jau­hois­sa, kas­ta ne sit­ten ka­nan­mu­naan ja pyö­rit­te­le korp­pu­jau­hois­sa. Lei­vi­tys kan­nat­taa teh­dä huo­lel­li­ses­ti. Jos pal­lot tun­tu­vat ra­ken­teel­taan löy­säh­köil­tä, nos­ta ne jää­kaap­piin jäh­met­ty­mään noin puo­lek­si tun­nik­si.

4. Pais­ta pal­lot muu­ta­mas­sa eräs­sä vok­ki­pan­nul­la 180-as­tei­ses­sa öl­jys­sä 2–4 mi­nuut­tia, kun­nes pal­lot ovat kau­niin kul­lan­rus­kei­ta. Nos­ta ta­lous­pa­pe­ril­le va­lu­maan. Tar­joa heti.

Vink­ki! Moz­za­rel­lan si­jaan pal­lo­jen si­sään voi su­jaut­taa esi­mer­kik­si pais­tet­tua jau­he­li­haa, jo­ta­kin muu­ta juus­toa tai au­rin­ko­kui­vat­tu­ja to­maat­te­ja. Yli­jää­neen ri­so­ton voi pii­lot­taa sa­voi­jin­kaa­li­kää­ry­lei­siin, täyt­tää sil­lä paah­de­tut, puo­li­te­tut uu­ni­pap­ri­kat tai rul­la­ta suo­lais­ten let­tus­ten si­sään.

Lue Myös

Pehmeä parsakaalikeitto

Marinoidut paprikat

Lusikoitava kaura­va­del­mas­moothie

Pehmeä parsakaalikeitto

Marinoidut paprikat

Lusikoitava kaura­va­del­mas­moothie

Pavut ja linssit

Näin teet simaa

Vappubrunssi Välimeren herkuilla

Timjaminen tatti-brierisotto

Punajuuri-smetanarisotto

Lehtikaali-pancet­tau­u­ni­ri­sotto

Timjaminen tatti-brierisotto

Punajuuri-smetanarisotto

Lehtikaali-pancet­tau­u­ni­ri­sotto

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Näin sisustat keltaisella

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Raikkaat sitruunaruudut

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Uuden kodin vanhat seinät

Kaunis paketti on puoli lahjaa: kurkista ideat!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Näin sisustat keltaisella

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Raikkaat sitruunaruudut

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Uuden kodin vanhat seinät

Kaunis paketti on puoli lahjaa: kurkista ideat!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.