SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 10/2013
noin 12 kpl
noin 4 ½ dl keitettyä,
kylmää risottoa
1 kananmuna
1 keltuainen
Täyte:
1 pkt (125 g) mozzarellaa
Leivittämiseen:
noin 2 dl vehnäjauhoja
(sormi)suolaa
mustapippuria myllystä
2 kananmunaa
noin 2 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
1 l oliiviöljyä
1. Leikkaa juusto pieniksi paloiksi. Muotoile kostutetuin käsin risotosta noin pingispallon kokoisia palloja. Sujauta jokaisen sisään mozzarellapala siten, ettei juustoa jää näkyviin.
2. Valmista leivitys. Mausta jauhot suolalla ja pippurilla. Laita ne laakealle lautaselle. Riko toiselle lautaselle munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa kolmannelle lautaselle korppujauhot.
3. Pyörittele risottopallot ensin vehnäjauhoissa, kasta ne sitten kananmunaan ja pyörittele korppujauhoissa. Leivitys kannattaa tehdä huolellisesti. Jos pallot tuntuvat rakenteeltaan löysähköiltä, nosta ne jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
4. Paista pallot muutamassa erässä vokkipannulla 180-asteisessa öljyssä 2–4 minuuttia, kunnes pallot ovat kauniin kullanruskeita. Nosta talouspaperille valumaan. Tarjoa heti.
Vinkki! Mozzarellan sijaan pallojen sisään voi sujauttaa esimerkiksi paistettua jauhelihaa, jotakin muuta juustoa tai aurinkokuivattuja tomaatteja. Ylijääneen risoton voi piilottaa savoijinkaalikääryleisiin, täyttää sillä paahdetut, puolitetut uunipaprikat tai rullata suolaisten lettusten sisään.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2