200 g kuivattuja aprikooseja
noin 2 dl marsalaviiniä tai appelsiinimehua
2 vaniljatankoa
100 g valkosuklaata
3 keltuaista
1/2 dl sokeria
1. Liota aprikoosit pulleiksi marsalaviinissä tai appelsiinimehussa vaniljatangon kanssa. Valuta liemi talteen. Kastikkeeseen lientä tarvitaan noin 1,5 dl.
2. Sulata suklaa vesihauteessa. Valkosuklaa sulaa miedommalla lämmöllä kuin tumma suklaa.
3. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi, lisää aprikoosiliemi ja vatkaa seos kuohkeaksi. Kaada seos sulan suklaan joukkoon edelleen vatkaten. Ota liedeltä ja vaahdota kevyesti. Valuta aprikoosien päälle ja tarjoa heti.
Vihje: Samaan tapaan voit pehmittää kuivattuja luumuja madeirassa ja tehdä liemestä kastikkeen.
Koti ja keittiö 12/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2