Artikkeli

Aprikoosit valko­suk­laa­kas­ti­keessa

200 g kui­vat­tu­ja ap­ri­koo­se­ja

noin 2 dl mar­sa­la­vii­niä tai ap­pel­sii­ni­me­hua

2 va­nil­ja­tan­koa

100 g val­ko­suk­laa­ta

3 kel­tu­ais­ta

1/2 dl so­ke­ria

1. Li­o­ta ap­ri­koo­sit pul­leik­si mar­sa­la­vii­nis­sä tai ap­pel­sii­ni­me­hus­sa va­nil­ja­tan­gon kans­sa. Va­lu­ta lie­mi tal­teen. Kas­tik­kee­seen lien­tä tar­vi­taan noin 1,5 dl.

2. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa. Val­ko­suk­laa su­laa mie­dom­mal­la läm­möl­lä kuin tum­ma suk­laa.

3. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set so­ke­rin kans­sa ko­vak­si vaah­dok­si, li­sää ap­ri­koo­si­lie­mi ja vat­kaa seos kuoh­ke­ak­si. Kaa­da seos su­lan suk­laan jouk­koon edel­leen vat­ka­ten. Ota lie­del­tä ja vaah­do­ta ke­vy­es­ti. Va­lu­ta ap­ri­koo­sien pääl­le ja tar­joa heti.

Vih­je: Sa­maan ta­paan voit peh­mit­tää kui­vat­tu­ja luu­mu­ja ma­dei­ras­sa ja teh­dä lie­mes­tä kas­tik­keen.

Koti ja keit­tiö 12/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ