2 limppua
1/2 l piimää
25 g tuorehiivaa
1 dl siirappia
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl murskattuja fenkolinsiemeniä
250 g liotettuja aprikooseja
1 dl voisulaa tai öljyä
4 dl grahamjauhoja
noin 10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1 dl siirappia
1 dl vettä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Valuta aprikoosit ja silppua ne pieniksi paloiksi. Lisää taikinaan aprikoosit, rasva ja lopuksi jauhot vähän kerrallaan.
2. Vaivaa taikinaa voimakkaasti noin 10 minuuttia kunnollisen sitkon syntymiseksi. Kohota taikinaa peitettynä noin tunti.
3. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa ilmakuplat pois. Muotoile taikina kahdeksi limpuksi ja nosta ne pitkänomaisiin, kevyesti voideltuihin leipävuokiin.
4. Anna leipien kohota vielä noin puoli tuntia. Pistele leipiin reikiä haarukalla.
5. Paista leipiä 175-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia. Voitele leivät siirappi-vesiseoksella ja paista vielä noin 20 minuuttia, tai kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin ja tuntuvat kypsiltä. Tarvittaessa voit peittää leivät leivinpaperilla paistamisen loppuajaksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2