Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/07

Aprikoosi-marsi­paa­ni­rah­ka­torttu

Nauti jäähtyneenä kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Poh­ja:

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

3/4 dl so­ke­ria

1 tl lei­vin­jau­het­ta

75 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1 muna

tai

1 pkt (400 g) val­mis­ta

pa­kas­te­mu­ro­tai­ki­naa

Täyt­teek­si:

1 prk(250 g) ap­ri­koo­si­mar­me­la­dia

Mar­si­paa­ni­rah­ka­täy­te:

1 prk (250 g) mai­to­rah­kaa

1/2 pöt­köä (à 250 g) val­kois­ta

tai kel­tais­ta mar­si­paa­nia

3/4 dl ke­vyt­ker­maa

1 iso muna

1 1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1. Su­la­ta val­mis­tai­ki­na. Jos teet tai­ki­nan it­se, se­koi­ta kui­vat ai­neet en­sin kes­ke­nään. Nypi se­kaan huo­neen­läm­pöi­nen ras­va. Li­sää muna ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si.

2. Voi­te­le ma­ta­la pii­ras­vuo­ka (hal­kai­si­ja 25 cm). Pai­ne­le tai­ki­na jau­ho­te­tuin kä­sin vuo­an poh­jal­le ja esi­pais­ta poh­jaa uu­nis­sa 200 as­tees­sa 10 mi­nuut­tia.

3. Pane mar­si­paa­ni ja ker­ma kat­ti­laan. Läm­mi­tä mie­dol­la läm­möl­lä se­koit­ta­en, kun­nes seos on ta­sais­ta.

4. Yh­dis­tä sit­ten kaik­ki täyt­teen ai­nek­set kes­ke­nään kul­hoon ta­sai­sek­si se­ok­sek­si.

5. Le­vi­tä poh­jan pääl­le ap­ri­koo­si­mar­me­la­di ja ku­moa rah­ka­se­os pääl­le.

6. Pais­ta tort­tua 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la edel­leen noin 30 mi­nuut­tia.

7. Nau­ti jääh­ty­nee­nä ker­ma­vaah­don tai jää­te­lön kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ