Koti ja Keittiö 04/07
Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
75 g margariinia tai voita
1 muna
tai
1 pkt (400 g) valmista
pakastemurotaikinaa
Täytteeksi:
1 prk(250 g) aprikoosimarmeladia
Marsipaanirahkatäyte:
1 prk (250 g) maitorahkaa
1/2 pötköä (à 250 g) valkoista
tai keltaista marsipaania
3/4 dl kevytkermaa
1 iso muna
1 1/2 tl vaniljasokeria
1. Sulata valmistaikina. Jos teet taikinan itse, sekoita kuivat aineet ensin keskenään. Nypi sekaan huoneenlämpöinen rasva. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
2. Voitele matala piirasvuoka (halkaisija 25 cm). Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.
3. Pane marsipaani ja kerma kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
4. Yhdistä sitten kaikki täytteen ainekset keskenään kulhoon tasaiseksi seokseksi.
5. Levitä pohjan päälle aprikoosimarmeladi ja kumoa rahkaseos päälle.
6. Paista torttua 200-asteisen uunin keskitasolla edelleen noin 30 minuuttia.
7. Nauti jäähtyneenä kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2