Koti ja keittiö joululiite 2001
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
½ tl pomeranssinkuorta
1 dl liotettuja aprikooseja
1 dl rusinoita
Koristelu:
1 dl tomusokeria
Sokerinauha:
2 dl tomusokeria
2 rkl kylmää vettä
Lisäksi:
esim. sokeroituja appelsiininkuoripaloja
1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen.
2. Yhdistä kaikki kuivat aineet.
3. Leikkaa kylmässä vedessä liotetut aprikoosit suikaleiksi tai pieniksi paloiksi.
4. Sekoita vaahtoon kuivat aineet, aprikoosit ja rusinat, Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun noin 1,5 litran vetoiseen tavalliseen tai kuviokakkuvuokaan.
5. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40–45 minuuttia.
6. Jäähdytä kakkua hetki vuoassaan ja kumoa. Jäähdytä kokonaan.
7. Sirottele kakun pinnalle tomusokeria esim. teesiivilän läpi.
8. Sekoita sokerinauhaa varten tomusokeri tahnaksi kylmän veden kanssa.
9. Pursota haluamasi mallinen koristenauha kakun päälle ja paina nauhan päälle esim. appelsiininkuoripaloja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2