Artikkeli

Kat­ri schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen Koti ja keit­tiö 3/2012

Appel­sii­ni­sa­laatti

Värikäs appel­sii­ni­sa­laatti sopii niin kalan, lihan kuin kanankin kanssa.

4 an­nos­ta

3 ap­pel­sii­nia

1 pu­na­si­pu­li

½ dl kuo­rit­tu­ja

pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

3 rkl hie­non­net­tua per­sil­jaa

Kas­ti­ke:

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 ½ rkl ap­pel­sii­ni­me­hua

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua

mus­ta­pip­pu­ria

1. Leik­kaa ap­pel­sii­nit kal­vot­to­mik­si ja vii­pa­loi he­del­mät ren­kaik­si. Ota leik­kuu­lau­dal­le va­lu­nut mehu tal­teen kas­ti­ket­ta var­ten. Kuo­ri ja sui­ka­loi pu­na­si­pu­li.

2. Murs­kaa pis­taa­si­päh­ki­nät ja ri­pot­te­le per­sil­jan kans­sa sa­laa­tin pääl­le.

3. Se­koi­ta kas­ti­ke­ai­nek­set kes­ke­nään. Va­lu­ta kas­ti­ket­ta sa­laa­tin pin­nal­le. An­na sa­laa­tin maus­tua het­ken en­nen tar­joi­lua.