Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2008

Appelsiini-porkkanavohvelit ja tuore­juus­to­mousse

Kuori ja raasta porkkanat...

200 g pork­ka­noi­ta

yh­den ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

2 dl ker­ma­vii­liä

2 dl ki­ven­näis­vet­tä

1/4 dl öl­jyä

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 tl ka­ne­lia

3/4 dl so­ke­ria

Tuo­re­juus­to­mous­se:

1 pkt (100 g) maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

1 - 2 rkl to­mu­so­ke­ria

1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

puo­len sit­ruu­nan mehu ja raas­tet­tu kuo­ri

2 rkl rou­hit­tu­ja has­sel-, pe­kaa­ni- tai sak­san­päh­ki­nöi­tä

1. Kuo­ri ja raas­ta pork­ka­nat.

2. Se­koi­ta ker­ma­vii­li ja ki­ven­näis­ve­si. Li­sää öl­jy.

3. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää eris­sä ker­ma­vii­li-ki­ven­näis­ve­si­se­ok­seen. Se­koi­ta ta­sai­sek­si ja li­sää pork­ka­na­raas­te ja ap­pel­sii­nin­kuo­ri. An­na tai­ki­na le­väh­tää het­ken. Pais­ta voh­ve­li­rau­dal­la ra­pei­ta voh­ve­lei­ta.

4. Val­mis­ta tuo­re­juus­to­mous­se. Li­sää tuo­re­juus­toon so­ke­rit, not­kis­ta seos sit­ruu­na­me­hul­la ja maus­ta vie­lä sit­ruu­nan­kuo­rel­la. Se­koi­ta jouk­koon rou­hit­tu­ja päh­ki­nöi­tä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ