Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Kat­ri Schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen­Ko­ti ja keit­tiö 3/2012

Appelsiinikakku

Mehevän appelsiinkakun päällys tehdään kandeeramalla eli upottamalla appelsiinit kuumaan sokeriliemeen. Voit kandeerata myös marjoja.

12–14 an­nos­ta

3 mu­naa

3 dl so­ke­ria

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

1 dl vas­ta­pu­ris­tet­tua ap­pel­sii­ni­me­hua

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 ps (80 g) man­te­li­jau­het­ta

Pin­nal­le:

2 ap­pel­sii­nia

1 ap­pel­sii­nin mehu

4 rkl ap­pel­sii­ni­mar­me­la­dia

1. Vuo­raa ir­to­poh­ja­vuo­ka (hal­kai­si­ja noin 24 cm) lei­vin­pa­pe­ril­la.

2. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri.

3. Su­la­ta ras­va.

4. Pese ap­pel­sii­ni huo­lel­li­ses­ti ja raas­ta kuo­ri. Li­sää ras­va­su­laan ap­pel­sii­nin­kuo­ri ja -mehu.

5. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja nos­te­le ke­vy­es­ti mu­na­vaah­toon. Li­sää jääh­ty­nyt ras­va­se­os ja se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

6. Va­lu­ta tai­ki­na vuo­kaan. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin tun­ti. Tar­kis­ta kyp­syys ti­kul­la. Kak­ku on kyp­sä, kun tik­kuun ei tar­tu tai­ki­naa. Nos­ta kak­ku vuo­ki­neen jääh­ty­mään het­kek­si ri­ti­län pääl­le. Ku­moa ri­ti­läl­le ja an­na jääh­tyä kun­nol­la.

7. Pese pin­nal­le tu­le­vat ap­pel­sii­nit huo­lel­li­ses­ti. Leik­kaa ne ohuik­si vii­pa­leik­si, pois­ta kan­ta­o­sat.

8. Nos­ta kat­ti­laan yh­den ap­pel­sii­nin mehu ja ap­pel­sii­ni­mar­me­la­di. Kuu­men­na seos ja nos­ta jouk­koon ap­pel­sii­ni­vii­pa­leet. An­na kie­hua noin mi­nuu­tin, jot­ta ap­pel­sii­nit hie­man peh­me­ne­vät.

9. Nos­te­le ka­kun pääl­le lo­mit­tain ap­pel­sii­ni­vii­pa­lei­ta ja va­lu­ta pääl­le kat­ti­laan jää­nyt lie­mi. An­na ka­kun maus­tua vä­hin­tään muu­ta­man tun­nin tai seu­raa­vaan päi­vään.

Lue Myös

Uunijäätelökupit

Jäätelön perusohje ja makuvaihtoehtoja

Musta­he­ruk­ka­jää­dykkeet

Uunijäätelökupit

Jäätelön perusohje ja makuvaihtoehtoja

Musta­he­ruk­ka­jää­dykkeet

Marinoidut luumut ja vanilja-mascarponevaahto

Eeron suklaa-lakritsifondant

Pashajäädyke

Appelsiini-jogurtti-tiramisumaljat

Vaniljainen jogurttijäädyke

Makeat marjaritarit

Appelsiini-jogurtti-tiramisumaljat

Vaniljainen jogurttijäädyke

Makeat marjaritarit

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.