Katri Schröder Kuvat Reetta PasanenKoti ja keittiö 3/2012
12–14 annosta
3 munaa
3 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl vastapuristettua appelsiinimehua
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ps (80 g) mantelijauhetta
Pinnalle:
2 appelsiinia
1 appelsiinin mehu
4 rkl appelsiinimarmeladia
1. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija noin 24 cm) leivinpaperilla.
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Sulata rasva.
4. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Lisää rasvasulaan appelsiininkuori ja -mehu.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele kevyesti munavaahtoon. Lisää jäähtynyt rasvaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
6. Valuta taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta kakku vuokineen jäähtymään hetkeksi ritilän päälle. Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kunnolla.
7. Pese pinnalle tulevat appelsiinit huolellisesti. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi, poista kantaosat.
8. Nosta kattilaan yhden appelsiinin mehu ja appelsiinimarmeladi. Kuumenna seos ja nosta joukkoon appelsiiniviipaleet. Anna kiehua noin minuutin, jotta appelsiinit hieman pehmenevät.
9. Nostele kakun päälle lomittain appelsiiniviipaleita ja valuta päälle kattilaan jäänyt liemi. Anna kakun maustua vähintään muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2