Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Kat­ri Schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen­Ko­ti ja keit­tiö 3/2012

Appelsiinikakku

Mehevän appelsiinkakun päällys tehdään kandeeramalla eli upottamalla appelsiinit kuumaan sokeriliemeen. Voit kandeerata myös marjoja.

12–14 an­nos­ta

3 mu­naa

3 dl so­ke­ria

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

1 dl vas­ta­pu­ris­tet­tua ap­pel­sii­ni­me­hua

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 ps (80 g) man­te­li­jau­het­ta

Pin­nal­le:

2 ap­pel­sii­nia

1 ap­pel­sii­nin mehu

4 rkl ap­pel­sii­ni­mar­me­la­dia

1. Vuo­raa ir­to­poh­ja­vuo­ka (hal­kai­si­ja noin 24 cm) lei­vin­pa­pe­ril­la.

2. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri.

3. Su­la­ta ras­va.

4. Pese ap­pel­sii­ni huo­lel­li­ses­ti ja raas­ta kuo­ri. Li­sää ras­va­su­laan ap­pel­sii­nin­kuo­ri ja -mehu.

5. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja nos­te­le ke­vy­es­ti mu­na­vaah­toon. Li­sää jääh­ty­nyt ras­va­se­os ja se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

6. Va­lu­ta tai­ki­na vuo­kaan. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin tun­ti. Tar­kis­ta kyp­syys ti­kul­la. Kak­ku on kyp­sä, kun tik­kuun ei tar­tu tai­ki­naa. Nos­ta kak­ku vuo­ki­neen jääh­ty­mään het­kek­si ri­ti­län pääl­le. Ku­moa ri­ti­läl­le ja an­na jääh­tyä kun­nol­la.

7. Pese pin­nal­le tu­le­vat ap­pel­sii­nit huo­lel­li­ses­ti. Leik­kaa ne ohuik­si vii­pa­leik­si, pois­ta kan­ta­o­sat.

8. Nos­ta kat­ti­laan yh­den ap­pel­sii­nin mehu ja ap­pel­sii­ni­mar­me­la­di. Kuu­men­na seos ja nos­ta jouk­koon ap­pel­sii­ni­vii­pa­leet. An­na kie­hua noin mi­nuu­tin, jot­ta ap­pel­sii­nit hie­man peh­me­ne­vät.

9. Nos­te­le ka­kun pääl­le lo­mit­tain ap­pel­sii­ni­vii­pa­lei­ta ja va­lu­ta pääl­le kat­ti­laan jää­nyt lie­mi. An­na ka­kun maus­tua vä­hin­tään muu­ta­man tun­nin tai seu­raa­vaan päi­vään.

Lue Myös

Mustikka-vaniljavanukas

Mustik­ka­ker­ma­jäätelö

Karamellisoidut omenat

Mustikka-vaniljavanukas

Mustik­ka­ker­ma­jäätelö

Karamellisoidut omenat

Tarte tatin

Saksan­päh­ki­nä­tos­calla kuorrutetut uuniomenat

Omenakeitto ja sitruunainen mascarpone

Appelsiini-jogurtti-tiramisumaljat

Vaniljainen jogurttijäädyke

Makeat marjaritarit

Appelsiini-jogurtti-tiramisumaljat

Vaniljainen jogurttijäädyke

Makeat marjaritarit

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.