Artikkeli

Appel­sii­ni­jäätelö

Mittaa vesihau­de­kat­tilaan tomusokeri, appelsiinien mehu ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kiisselimäisen sakeaa...

1 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

4 ap­pel­sii­nia

4 kel­tu­ais­ta

2 dl kuo­hu­ker­maa

1. Mit­taa ve­si­hau­de­kat­ti­laan to­mu­so­ke­ri, ap­pel­sii­nien mehu ja kel­tu­ai­set. Kuu­men­na koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes seos on kiis­se­li­mäi­sen sa­ke­aa. Ota lie­del­tä ja an­na jääh­tyä.

2. Vaah­do­ta ker­ma ja se­koi­ta ap­pel­sii­ni­se­ok­seen. Voit pilk­koa jouk­koon myös hiu­kan tuo­ret­ta ap­pel­sii­nia. Pa­kas­ta.

3. Ap­pel­sii­ni­jää­te­lön voi tar­joil­la kuo­ris­saan jää­dy­tet­ty­nä voh­ve­li­murs­kan kans­sa.

Koti ja keit­tiö 3/2003