Artikkeli

Ankanrinta ja appelsiini-inkiväärikastike

2 an­kan­rin­taa

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

Ap­pel­sii­ni-in­ki­vää­ri­kas­ti­ke:

4 ap­pel­sii­nin pu­ris­tet­tu mehu

1 rkl raas­tet­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

1 sil­put­tu sa­lot­ti­si­pu­li

1 rkl sil­put­tua hil­lot­tua in­ki­vää­riä

1 täh­ti­a­nis

2 tl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

(2 rkl vaa­le­aa mai­ze­na­suu­rus­tet­ta)

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1. Su­la­ta an­kan­rin­nat tar­vit­ta­es­sa jää­kaa­pis­sa. Ota ne huo­neen­läm­pöön hy­vis­sä ajoin en­nen pais­ta­mis­ta. Kuu­men­na pan­nu hy­vin ja nos­ta sil­le an­kan­rin­ta ras­va­puo­li alas­päin. An­na ras­va­puo­len saa­da kau­niin rus­kea väri ja rus­kis­ta sit­ten toi­nen

puo­li. Maus­ta lo­puk­si suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Nos­ta an­kan­rin­nat uu­ni­vuo­kaan ja työn­nä toi­seen li­ha­läm­pö­mit­ta­ri. Kyp­sen­nä li­ho­ja 100-as­tei­ses­sa uu­nis­sa, kun­nes nii­den si­sä­läm­pö­ti­la on 57-58 as­tet­ta. Val­mis­ta sil­lä vä­lin kas­ti­ke.

3. Mit­taa kat­ti­laan kas­ti­ke­ai­nek­set suo­laa ja mai­ze­na­suu­rus­tet­ta lu­kuun ot­ta­mat­ta. Kei­tä kas­ti­ket­ta ko­val­la läm­möl­lä noin 5 mi­nuut­tia. Sii­vi­löi kas­ti­ke ja suu­rus­ta tar­vit­ta­es­sa mai­ze­nal­la. Li­sää lo­puk­si suo­laa ja pip­pu­ria ja tar­kis­ta maku.

4. An­na kyp­sen­net­ty­jen an­kan­rin­to­jen ve­täy­tyä peit­tä­mät­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Vii­pa­loi an­kan­rin­nat vi­noit­tain ja tar­joi­le ne kas­tik­keen sekä avo­ka­do-pe­ru­na­sa­laa­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ