2 ankanrintaa
suolaa
mustapippuria
Appelsiini-inkiväärikastike:
4 appelsiinin puristettu mehu
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
1 silputtu salottisipuli
1 rkl silputtua hillottua inkivääriä
1 tähtianis
2 tl ruokokidesokeria
(2 rkl vaaleaa maizenasuurustetta)
suolaa
mustapippuria
1. Sulata ankanrinnat tarvittaessa jääkaapissa. Ota ne huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Kuumenna pannu hyvin ja nosta sille ankanrinta rasvapuoli alaspäin. Anna rasvapuolen saada kauniin ruskea väri ja ruskista sitten toinen
puoli. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
2. Nosta ankanrinnat uunivuokaan ja työnnä toiseen lihalämpömittari. Kypsennä lihoja 100-asteisessa uunissa, kunnes niiden sisälämpötila on 57-58 astetta. Valmista sillä välin kastike.
3. Mittaa kattilaan kastikeainekset suolaa ja maizenasuurustetta lukuun ottamatta. Keitä kastiketta kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Siivilöi kastike ja suurusta tarvittaessa maizenalla. Lisää lopuksi suolaa ja pippuria ja tarkista maku.
4. Anna kypsennettyjen ankanrintojen vetäytyä peittämättä muutama minuutti. Viipaloi ankanrinnat vinoittain ja tarjoile ne kastikkeen sekä avokado-perunasalaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2