Pizzataikina:
2 dl vettä
1/4 tl tuoretta tai 2 tl kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
2 rkl oliiviöljyä
noin 4 1/2 dl tavallisia tai durumvehnäjauhoja
1. Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Kuivahiiva lisätään jauhojen kanssa 42-asteiseen veteen.
2. Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot vähitellen. Hyvä pizzataikina irtoaa kulhon reunoista, mutta on silti pehmeän notkeaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Sipaise pintaan oliiviöljyä ja peitä liinalla. Anna nousta kaksinkertaiseksi.
3. Vaivaa taikinasta ilmat pois ja jaa se yhdeksi tai useammaksi osaksi. Pyörittele palat palloiksi ja kauli tai muovaa ne käsin ohjeessa mainittuun muotoon.
4. Lisää täytteet.
5. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia täytteistä riippuen. Laita pizza aina kuumaan uuniin.
Mausta pizzapohjaa:
1/2 dl raastettua parmesaanijuustoa
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 tl kuivattua yrttiä, esim. oreganoa tai basilikaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl pähkinärouhetta
Tomaattikastike:
250 g paseerattua tomaattia
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
4 murskattua valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
2 tl viinietikkaa
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa mustapippuria myllystä
1. Kuullota valkosipulimurska pannulla öljyssä.
2. Lisää loput aineet ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
3. Levitä kastike pohjalle.
Anjovis-paprikapizza:
(kahdelle hengelle)
1/2 annosta pizzataikinaa
Täyte:
1/2 keltainen paprika
6–8 isoa anjovisfileetä
noin 10 varrellista isoa
kaprista
1. Valmista taikina perusohjeen mukaan. Muotoile siitä kaksi ohuehkoa pohjaa.
2. Pane pohjalle pestyt, paloitellut paprikat, kokonaiset anjovisfileet ja kaprikset.
3. Paista 225-asteisessa uunissa noin1 5 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Nauti heti.
Jauho- ja oikaisuvihjeitä:
● Korvaa 1 dl jauhoista kokojyvä- tai maissijauhoilla.
● Voit hyödyntää taikinan seassa esim. tähteeksi jäänyttä perunamuusia.
● Oikaise kiireessä, eli käytä hyväksesi valmiita pizzapohjia ja taikinaseoksia.
● Ison ja pyöreän pizzapohjan valmistuksessa perinteinen piirakkapulikka on hyvä apu kaulimen ohella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2