Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Su­san­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jo­han­na Va­na­mo

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Amerikkalaiset mustikkapannarit

Amerik­ka­lais­tyy­liset, paksut pannukakut maustetaan ricotalla ja mustikalla.

Val­mis­tu­sai­neet:

Noin 25 pien­tä tai 10 isoa pa­laa

2 mu­naa

2 rkl so­ke­ria

1 prk (250 g) ri­cot­taa tai

rans­kan­ker­maa

3 dl (täys)mai­toa

2 rkl voi­su­laa

2 tl raas­tet­tua luo­mu­sit­ruu­nan­kuor­ta

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 dl pen­sas­mus­ti­koi­ta

Pais­ta­mi­seen:

Voi­ta

Tar­joi­luun:

Le­mon cur­dia, pen­sas­mus­ti­koi­ta, ker­ma­vaah­toa

1. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si vat­kai­mel­la. Yh­dis­tä ri­cot­ta, mai­to, voi­su­la ja sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­te. Se­koi­ta ne tai­ki­naan no­pe­as­ti. Se­koi­ta jau­hot, lei­vin­jau­he ja mus­ti­kat kes­ke­nään. Li­sää tai­ki­naan.

2. Pais­ta tai­ki­nas­ta mie­doh­kol­la läm­möl­lä pak­su­ja let­tu­ja vois­sa.

3. Tar­joa le­mon cur­din, mus­ti­koi­den ja ker­ma­vaah­don kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 40 mi­nuut­tia

Vai­keu­sas­te: Hel­poh­ko

Hin­ta: Noin 18 eu­roa