Artikkeli

7 minuutin valkui­as­kuor­rutus (Esim. täytekakku)

7 minuutin valkui­as­kuor­rutus (Esim. täytekakku)

2 1/2 dl so­ke­ria

1/2 dl vet­tä

1 rkl vaa­le­aa sii­rap­pia

6 val­ku­ais­ta

1. Mit­taa kat­ti­laan so­ke­ri ja vesi. Kei­tä lan­ka-as­tei­sek­si, eli so­ke­ri­kuu­la ve­nyy sor­mis­sa. Li­sää sii­rap­pi ja ota kat­ti­la lie­del­tä.

2. Vat­kaa mu­nat ko­vak­si vaah­dok­si ja kaa­da jouk­koon so­ke­ri­lie­mi. Vat­kaa vie­lä, kun­nes vaah­to on ko­vaa ja kiil­tä­vää. Kuor­ru­tuk­sen te­koon tai­taa men­nä ni­men mu­kai­ses­ti juu­ri seit­se­män mi­nuut­tia.

3. Le­vi­tä kuor­ru­tus heti ka­kul­le ja an­na kui­vah­taa. Kuor­ru­tus kes­tää hy­vän­nä­köi­se­nä pit­kään.