Vuohelainen Arto
Suvi Rüster
10 annosta
500 g hapahkoja viinirypäleitä
300 g hillosokeria
3 dl vettä
1 dl calvadosta tai konjakkia
1 tähtianis
1 kanelitanko
Lisäksi:
juustoja
1. Huuhtele viinirypäleet lävikössä. Riivi rypäleet tertuista.
2. Mittaa kattilaan hillosokeri ja vesi. Lisää viinirypäleet, calvados, tähtianis ja kanelitanko. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 10 minuuttia.
3. Aseta siivilä kulhon päälle. Kaada viinirypäleseos siivilään. Puristele seos siivilän läpi kulhoon niin, että viinirypäleiden siemenet ja mausteet jäävät siivilään. Jos viinirypäleet ovat siemenetöntä lajiketta, tämän vaiheen voi ohittaa ja nostaa tähtianiksen ja kanelitangon hillokkeen joukosta pois.
4. Kaada hilloke puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje kannella, kun hilloke on vielä kuumaa.
5. Tarjoile hilloketta juustojen kanssa.
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 10 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2