Hanna Linnakko
Sanna Kekäläinen
4 annosta
500 g puhdistettuja sinisimpukoita
0,33 l kuivaa siideriä
2 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
4 kevätsipulia
100 g herkkusieniä
2 rkl voita
1 ½ dl ranskankermaa
400 g tuoretta kalaa, esimerkiksi siikaa tai kirjolohta
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Tarjoiluun:
maalaisleipää
1. Laita puhdistetut simpukat, siideri, kuoritut valkosipulit ja laakerinlehdet laakeaan kattilaan. Kiehauta seos ja anna kiehua kannen alla 3–4 minuuttia. Ravistele kattilaa kypsymisen aikana. Poista kaikki simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
2. Hienonna kevätsipulit. Viipaloi sienet. Kuullota niitä voissa kattilassa muutama minuutti. Lisää simpukoiden keitinliemi ja ranskankerma. Anna porista muutama minuutti. Lisää pataan pieneksi paloiteltu kala. Jatka kypsentämistä muutama minuutti. Lisää simpukat ja persilja. Tarjoa leivän kanssa.
Valmistusaika: 20 min
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 22 e
FABIAN BJORK
Photography: Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Photography: Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
Photography: Reetta Pasanen
Leivo tämä kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasoittuvat. Halutessasi voit paistaa taikinasta muffineita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja kuorruttaa muffinit kinuskikermalla.
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.