Hanna Linnakko
Sanna Kekäläinen
4 annosta
500 g puhdistettuja sinisimpukoita
0,33 l kuivaa siideriä
2 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
4 kevätsipulia
100 g herkkusieniä
2 rkl voita
1 ½ dl ranskankermaa
400 g tuoretta kalaa, esimerkiksi siikaa tai kirjolohta
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Tarjoiluun:
maalaisleipää
1. Laita puhdistetut simpukat, siideri, kuoritut valkosipulit ja laakerinlehdet laakeaan kattilaan. Kiehauta seos ja anna kiehua kannen alla 3–4 minuuttia. Ravistele kattilaa kypsymisen aikana. Poista kaikki simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
2. Hienonna kevätsipulit. Viipaloi sienet. Kuullota niitä voissa kattilassa muutama minuutti. Lisää simpukoiden keitinliemi ja ranskankerma. Anna porista muutama minuutti. Lisää pataan pieneksi paloiteltu kala. Jatka kypsentämistä muutama minuutti. Lisää simpukat ja persilja. Tarjoa leivän kanssa.
Valmistusaika: 20 min
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 22 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2