Opas
Resepti

Hanna Linnakko

San­na Ke­kä­läi­nen

Tyylikäs siiderillä maustettu äyriäiskeitto

Pata vai keitto? Päätä itse, ja lorauta liemeen siiderin lisäksi ranskankermaa. Niiden lempeässä seurassa äyriäiset kypsyvät tyylikkääksi ruoaksi.

4 an­nos­ta

500 g puh­dis­tet­tu­ja si­ni­sim­pu­koi­ta

0,33 l kui­vaa sii­de­riä

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 laa­ke­rin­leh­teä

4 ke­vät­si­pu­lia

100 g herk­ku­sie­niä

2 rkl voi­ta

1 ½ dl rans­kan­ker­maa

400 g tuo­ret­ta ka­laa, esi­mer­kik­si sii­kaa tai kir­jo­loh­ta

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

4 rkl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

Tar­joi­luun:

maa­lais­lei­pää

1. Lai­ta puh­dis­te­tut sim­pu­kat, sii­de­ri, kuo­ri­tut val­ko­si­pu­lit ja laa­ke­rin­leh­det laa­ke­aan kat­ti­laan. Kie­hau­ta seos ja an­na kie­hua kan­nen al­la 3–4 mi­nuut­tia. Ra­vis­te­le kat­ti­laa kyp­sy­mi­sen ai­ka­na. Pois­ta kaik­ki sim­pu­kat, jot­ka ei­vät ole avau­tu­neet.

2. Hie­non­na ke­vät­si­pu­lit. Vii­pa­loi sie­net. Kuul­lo­ta nii­tä vois­sa kat­ti­las­sa muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää sim­pu­koi­den kei­tin­lie­mi ja rans­kan­ker­ma. An­na po­ris­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää pa­taan pie­nek­si pa­loi­tel­tu kala. Jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää sim­pu­kat ja per­sil­ja. Tar­joa lei­vän kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 22 e