Vuohelainen Arto
Suvi Rüster
4 annosta
1 kg tomaatteja
1 fenkoli
3–6 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 dl valkoviiniä
250 g mascarponea
1 dl basilikanlehtiä
Lisäksi:
tuoretta maalaisleipää
1. Pese tomaatit ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise fenkoli, huuhtele vedellä ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Levitä uunivuokaan tomaattilohkot, fenkolit ja valkosipulinkynnet. Valuta päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle sokeria ja suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
3. Kaada seos liemineen tehosekoittimen kulhoon. Lisää valkoviini, mascarponejuusto ja basilikanlehdet. Soseuta sileäksi keitoksi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi.
4. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
5. Tarjoile keiton kanssa rapeakuorista maalaisleipää.
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 10 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2