Opas
Resepti

Fabian Björk

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vau­sa­vus­ta­ja Jaa­na To­lo­nen

Testaa marjaisa aamiaissalaatti

Lastaa salaattiin aamiaisen kulmakivet eli avokado, kananmunat ja pekoni. Pilkuta mustikoilla raikkaaksi. Tämä salaatti kruunaa viikon­lop­pu­aa­mi­aisen ja -brunssin.

4 an­nos­ta

2 ka­nan­mu­naa

2 avo­ka­doa

1 rkl li­met­ti­me­hua

6 dl ver­so­se­os­ta tai muu­ta mau­kas­ta sa­laat­tia

8 vii­pa­let­ta pe­ko­nia

2 dl pen­sas­mus­ti­koi­ta

Kas­ti­ke:

2 rkl li­met­ti­me­hua

1 tl di­jo­nin­si­nap­pia

1 tl juok­se­vaa hu­na­jaa

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

4 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Kei­tä ka­nan­mu­nat ha­lu­a­maa­si kyp­syy­teen. Jääh­dy­tä mu­nat. Kuo­ri ja loh­ko ne.

2. Tee sa­laat­ti. Se­koi­ta li­met­ti­me­hu, si­nap­pi, hu­na­ja ja maus­teet kes­ke­nään. Li­sää öl­jy ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en.

3. Vii­pa­loi avo­ka­dot ja pirs­kot­te­le pääl­le li­met­ti­me­hua tum­mu­mi­sen eh­käi­se­mi­sek­si.

4. Lai­ta sa­laat­ti kul­hoon. Va­lu­ta pääl­le kas­ti­ket­ta ja se­koi­ta.

5. Pais­ta pe­ko­nit ja vii­pa­loi ne. Nos­ta sa­laa­til­le mus­ti­koi­den, avo­ka­don ja ka­nan­mu­nien kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 15 e