Halutessa reseptin siian voit kypsentää myös uunipellillä broccolinien vieressä.
Fabian Björk
Suvi Rüster
Siikaa inkiväärillä sekä broccolineja
(4 annosta)
2 pkt (à 250 g) broccolineja eli varsiparsakaalia
1 dl siemen-pähkinäsekoitusta
1/2 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl tulista chilikastiketta
Lisäksi:
400 g suomustettua siikafileetä
3/4 tl suolaa
1–2 rkl raastettua inkivääriä
Näin valmistat:
1. Pese broccolinit kylmällä vedellä, ja leikkaa viipale kuivahtanutta vartta pois. Levitä broccolinit uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Murskaa siemenpähkinäseosta veitsellä. Valuta broccolinien päälle rypsiöljyä ja chilikastiketta. Ripottele päälle murskattua siemensekoitusta ja suolaa.
3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia. Broccolinit saavat jäädä varresta napakoiksi.
4. Pyyhi siikafileet kuiviksi talouspaperilla. Ripottele päälle suolaa. Kuori ja raasta inkivääri ja lisää siikafileiden päälle.
5. Kääräise pienet siikafileet rullalle. Jos siikafileet ovat isoja, leikkaa ne keskeltä ensin kahtia ja kääräise rullalle. Kääräise siikafileerullat leivinpaperin sisälle nyytiksi.
6. Kiehauta vesi kattilassa. Aseta kattilan päälle höyrystinosa. Nosta leivinpaperinyytit höyrystinosaan ja peitä kattila kannella. Kypsennä kiehuvan vesikattilan päällä 10 minuuttia.
Broccoli eli varsiparsakaali maistuu parhaalta, kun sen kypsentää uunissa sen verran, että nuput paahtuvat rapsakoiksi, mutta varsi jää vielä rouskuvan pureskeltavaksi. Siian rakenne pysyy mehukkaana ja maku raikkaana, kun höyrytät siian leivinpaperinyytin sisällä höyrystimessä.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 30 min
Vaikeustaso: melko helppo
Hinta: 25 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2