Hanna Linnakko
Sanna Kekäläinen
4 annosta
5 isohkoa keltasipulia (noin 800 g)
2 rkl öljyä
2 dl siideriä
1 l liha- tai kasvislientä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl sokeria
rouhittua mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
maalaisleivät
juustoraaste
1. Kuori sipulit ja viipaloi ohuiksi paloiksi. Kuullota miedolla lämmöllä öljyssä noin 15 minuuttia. Kääntele sipuleita haudutuksen aikana. Varo, etteivät ne pala tai saa väriä. Lisää siideri ja liha- tai kasvisliemi. Mausta timjamilla, sokerilla ja pippurilla.
2. Anna porista kannen alla keskilämmöllä vähintään 20 minuuttia.
3. Tarjoa esimerkiksi juustoleipien kanssa. Voit myös kuorruttaa sipulikeiton: Voitele maalaisleivät voilla. Painele päälle rajusti juustoraastetta. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa 2–5 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin. Nosta leivät annosten päälle.
Valmistusaika: 15 min + 35 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 4 e
FABIAN BJORK
Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.
Reetta Pasanen
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2